Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Una cinquantena de joves europeus participen a la Seu en el seminari Make Yourself del'ArT

Una cinquantena de joves europeus participen a la Seu en el seminari Make Yourself del'ArT

L'organitza l'associació olianenca CAU del'Art, en el marc del programa europeu Erasmus +. Els resultats de l'estada cultural es presentaran durant la Nit Blanca, que comença aquest divendres

Seminari europeu de Cau del'Art
Seminari europeu de Cau del'Art
18/09/2015 10:10

Una cinquantena de joves provinents de set països europeus participen aquesta setmana en el Make Yourself del'ArT, un seminari internacional per a joves creadors que es duu a terme a la Seu d'Urgell. El taller l'organitza l'associació d'Oliana CAU del'ArT, i la formació és a càrrec de la coreògrafa italiana Giorgia Vicenti, la Gestora Cultural i membre de CAU del'ArT Aina Pujol, i les Youth Leaders Giovanna Gredol i Annika Pamperin.

Pujol ha assenyalat, en declaracions a l'ACN, que "els participants tenen aquests dies l'oportunitat de descobrir i analitzar l'entorn natural i rural i la vida saludable i sostenible com a espai de creació".

El seminari s'emmarca en el programa Europeu Erasmus +, que contempla la mobilitat de joves ja sigui en l'àmbit de l'educació formal com en el de la no formal. La coordinadora del seminari, Aina Pujol, indica que els primers dies han servit perquè tothom es conegués, "per trobar un espai personal en el qual connectar amb un mateix i amb la resta de companys". Posteriorment, s'han fet exercicis per descobrir el Pirineu i connectar amb la natura que ens envolta, amb la visita a exposicions, debats, dansa i activitats artístiques. La part final serà preparar les instal·lacions finals i la performance que tancaran la setmana de feina.

La coreògrafa italiana Giorgia Vicenti assegura que la Seu és un lloc ideal per dur a terme l'activitat, "envoltat de muntanyes, rius, camps, tot allò que es necessita per a connectar-se, per a viure i no sols imaginar; és un lloc ideal per crear".

L'equip dels joves europeus presentarà els resultats finals durant la Nit Blanca que comença aquest divendres, en col·laboració amb l'Oficina Jove, amb l'actuació "Gaia's Chant" amb dansa, música i cant. A més, hi haurà instal·lacions d'art als carrers de la Seu d'Urgell, que es podran veure dissabte i diumenge.

Mostrar formulari de contacte