Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Una desena de joves de la Seu s'interessen per estudiar i treballar a Alemanya

Una desena de joves de la Seu s'interessen per estudiar i treballar a Alemanya

A partir d'ara ja poden fer la inscripció en el programa 'CATAZUBI' per participar en el procés de selecció, per al qual hauran d'escollir dues professions. La tria culminarà amb una entrevista
Sessió informativa a la Seu del programa Catazubi 2016
26/01/2016 14:35

Una desena de joves de la Seu d'Urgell han participat aquest dimarts al CETAP-Telecentre en la sessió informativa sobre el programa CATAZUBI 2016 de formació professional dual remunerada a Alemanya, iniciativa de Bridge for Mobility (B4M Europe), amb la col·laboració de l'Associació Catalana de Municipis i l'Ajuntament urgellenc.

A la reunió, introduïda pel primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de la Seu, Jesús Fierro, els assistents han rebut de primera mà tota la informació sobre aquest projecte. La presentació ha anat a càrrec de David Anton, membre de l'empresa catalana de formació i col·locació de personal Marató In. Cal recordar que la jornada s'adreçava a joves de 18 a 27 anys, de nacionalitat europea, que estiguin a l'atur i que no tinguin estudis universitaris però hagin acabat l'ESO.

Els nois i noies s'han pogut informar sobre quines són les professions que s'ofereixen en aquesta FP dual remunerada a Alemanya, així com què significa estudiar, viure i treballar a Alemanya; els seus avantatges i inconvenients, i com funciona el procés de selecció per escollir els joves que participaran en aquesta iniciativa.

Inscripcions obertes

Segons informa l'Ajuntament de la Seu, a partir d'ara els joves interessats en formar part del programa CATAZUBI 2016 ja poden fer la inscripció per participar en el procés de selecció, per al qual hauran d'escollir dues professions. La tria culminarà amb una entrevista.

Amb CATAZUBI 2016, el jovent pot accedir a una plaça d'FP Dual a Alemanya a través de dues línies subvencionades: el MobiPro-EU, un programa d'ajudes del govern alemany, o el SOC amb Garantia Juvenil (Projectes Singulars: Mobilitat i inserció per a joves NOEF a Alemanya). Ambdues línies subvencionen un curs intensiu de 450 hores d'alemany a Catalunya i el trasllat a Alemanya. També garanteixen un sou mínim per poder fer front al cost de vida a Alemanya mentre els joves hi estudien.

Mostrar formulari de contacte