Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Una empresa vol obrir un prostíbul a la Palanca de Noves

Una empresa vol obrir un prostíbul a la Palanca de Noves

L’Ajuntament de Ribera d’Urgellet ha rebut una petició de llicència d’activitat a l’Hotel-Bar-Restaurant situat al quilòmetre 172 de la C-14 L’expedient es pot examinar a la secretaria del consistori
27/05/2009 16:54

L’empresa Estació del Segre S.L. ha sol.licitat a l’Ajuntament de Ribera d’Urgellet una llicència d’activitat d’exercici de la prostitució a l’Hotel-Bar-Restaurant situat al quilòmetre 172 de la carretera C-14, a la Palanca de Noves. La petició es troba en exposició pública i hi són obertes les al.legacions per aquell qui es consideri afectat per l’activitat. L’expedient es pot examinar a la secretaria de l’Ajuntament durant les hores d’oficina.

Segons la normativa que regula la prostitució, els annexos al local hauran de tenir, com a mínim, habitació, bany, dutxa, bidet, ventilació, aïllament acústic, mobiliari, i hauran de complir amb les condicions higienicosanitàries.

Si l’empresa obté la llicència, haurà de comptar amb un vigilant i hi estarà prohibit el pas als menors. A més, les persones titulars del negoci hauran de garantir que les persones que hi prestin serveis de naturalesa sexual estiguin subjectes a les mesures de control sanitari de tipus preventiu i assistencial contingudes en els programes d'atenció dirigits a la prevenció de les malalties de transmissió sexual.

El decret que regula la prostitució data de l’any 2002, i va sorgir de la inquietud del Govern català davant l’augment de la pràctica de la prostitució i especialment de l’exercici d’aquesta activitat per part de persones que poden trobar-se en l’esfera de l’exclusió social. Aquesta normativa fa un conjunt de propostes necessàries per tal d’aportar un major grau de transparència i control a aquesta activitat.

El Decret considera prestació de serveis de naturalesa sexual, l’activitat exercida de manera lliure i independent pel prestador o la prestadora del servei amb altres persones, a canvi d’una contraprestació econòmica, i sota la seva pròpia responsabilitat, sense que hi hagi cap vincle de subordinació pel que respecta a l’elecció de l’activitat, duta a terme en reservats annexos a les dependències principals de determinats locals de pública concurrència.