Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Una exposició proposa la restauració de la muralla medieval de Castellbò

Una exposició proposa la restauració de la muralla medieval de Castellbò

El treball d’Andreu Canut dóna pistes de com era la defensa de la històrica vila Tot i que l’estructura va desaparèixer, se’n conserven restes en algunes cases
Col.legiata de Castellbò
30/07/2010 17:45

Com seria Castellbò si recuperés l’antiga muralla? Els veïns i visitants se’n poden fer una idea entrant a l’exposició que aquest començament de mes s’ofereix a la Col.legiata de la vila, on es pot veure un projecte per recuperar la defensa. La presentació és aquest dissabte a les 7 de la tarda.

La idea és obra d’Andreu Canut, arquitecte urgellenc que va presentar la proposta com a projecte de final de carrera. Canut remarca de bon començament que de moment no hi ha cap previsió de fer realitat l’obra, però que va desenvolupar el projecte perquè “m’oferia la possibilitat de fer-lo en un poble petit i a prop de casa meva i tractar aspectes que no es fan a la universitat”.

El treball, fet sobretot en base a maquetes, ha inclòs l’elaboració d’hipòtesis sobre quin era el recorregut de la muralla medieval, que ja fa molt temps que va desaparèixer però de la qual encara se’n conserven restes a dins d’algunes cases del poble. Per això, Canut agraeix la col.laboració que va rebre dels veïns per fer el treball, ja que en molts casos va haver d’entrar als habitatges i prendre mides de manera exhaustiva.

L’arquitecte urgellenc reconeix que ara per ara no hi ha cap previsió de dur la idea a la pràctica, tant pel pressupost com per la necessitat d’arribar a acords amb els veïns. Tot i això, Canut ho veu possible si es planteja com un element per donar-li un ús per al poble i que valoritzés el seu llegat medieval. Cal recordar que el Vescomtat de Castellbò va ser una plaça cabdal a l’edat mitjana i un dels últims reductes dels càtars, un fet que precisament es recorda cada any per aquestes dates.

L’exposició és oberta fins al dia 15 vinent, si bé entre setmana cal concertar visita, ja que la col.legiata no està sempre oberta, a través del correu electrònic expocastellbo@gmail.com.

Mostrar formulari de contacte