Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Una prova de 'rogaine', novetat de l'Escanyabocs 2015

Una prova de 'rogaine', novetat de l'Escanyabocs 2015

La cursa camp a través es disputarà el 16 de maig per boscos de l'entorn de la Seu Avui dimecres al vespre, el Centre Cívic El Passeig acull una xerrada per explicar com s'hi pot participar

Rogaine - Xerrada informativa
Rogaine - Xerrada informativa
29/04/2015 12:36

L'Escanyabocs 2015, els dies 16 i 17 de maig, incorporarà com a novetat una cursa de rogaine. Per conèixer com s'hi pot participar i en què consisteix aquesta modalitat, els organitzadors ofereixen una xerrada informativa avui dimecres, a les 8 del vespre al Centre Cívic El Passeig.

Per a l'ocasió, el Club Xinoxano Orientació, col·laborador habitual de l'Escanyabocs i referent dels esports d'orientació a Catalunya, ha fet cartografiar 40km2 dels boscos per on es desenvoluparà l'activitat. A més a més, la cursa comptarà com a Copa Catalana de Rogaine. La cita serà dissabte dia 16.

Què és una rogaine

Una rogaine és una cursa que es realitza camp a través on els corredors han de desplaçar-se a peu amb l’objectiu d’aconseguir, en un temps determinat, la màxima puntuació possible. Els punts s’obtenen passant per uns punts de control, que es col·loquen estratègicament en el terrny de competició. Aquests estan dibuixats sobre el mapa que es dóna al moment de la sortida.

Es practica en equips de 2, 3, 4 o 5 persones, que han d’anar juntes durant tot el temps que transcorre la prova. Els equips poden ser masculins, femenins o mixtes, i poden participar en diferents categories segons l’edat dels components de l’equip.

L’extensió d’aquest terreny depèn de les hores de durada de la prova, des de 6 fins a 24 hores. (Són els temps de proves oficials, també ens podem iniciar amb proves de 3 hores). En el mapa s’hi reparteixen una sèrie de controls valorats de 3 a 9 punts (el valor queda determinat pel primer dígit del codi del control) en funció de la dificultat física i/o tècnica per accedir-hi.

El mapa s’entrega als equips de 15min a 2h abans de la sortida, depenent de la durada de la cursa. En aquest temps han de definir l’estratègia i l’elecció d’itinerari per tal de recollir el màxim número de punts en el temps establert.

Mostrar formulari de contacte