Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Unanimitat a la Cerdanya perquè el peatge del Cadí no es prorrogui més enllà del 2023

Unanimitat a la Cerdanya perquè el peatge del Cadí no es prorrogui més enllà del 2023

Tots els grups del Consell Comarcal creuen que el futur econòmic de la vall passa per eliminar la barrera Els representants locals no volen que s'allargui "ni un sol dia" la concessió més enllà de la data fixada, l'any 2023

Túnel del Cadí - Interior
Túnel del Cadí - Interior
15/02/2012 12:36

El ple del Consell Comarcal de la Cerdanya ha acordat per unanimitat defensar la gratuïtat del túnel del Cadí i rebutjar qualsevol intent d'allargar novament la data en què s'ha d'eliminar el peatge, el 2023. És la resposta a la inquietud social que ha provocat la possible privatització de la infraestructura per part de la Generalitat, que implicaria una nova pròrroga de la concessió. També es tem que la futura empresa responsable elimini la bonificació als habitants de la zona.

La proposta, debatuda en el ple d'aquest dilluns, té el suport de tots els grups polítics amb representació a la Cerdanya: CiU, ERC, PSC i Endavant Cerdanya. Segons informa el diari Regió 7, els representants comarcals han coincidit a concloure que, si bé el túnel ha beneficiat el desenvolupament de la vall, "actualment el peatge ja suposa un obstacle per al futur econòmic". I és que la situació actual estableix un greuge comparatiu per competir amb destins semblants com la Val d'Aran, on el nou túnel de Vielha (de 5,3 km i 3 carrils) és gratuït per a tothom des del primer dia.

En aquest sentit, al Consell cerdà creuen que "el millor per a la vall seria tenir una porta oberta, sense peatge, cap a l'eix del Llobregat".

El Consell cerdà rebutja frontalment la idea que s'allargui la concessió després del 2023, una data que de fet ja prové d'una altra pròrroga imposada per decret a finals dels anys 80. L'ens es mostra contundent i creu que la barrera no hauria d'existir "ni un sol dia" més enllà d'aquell any. La institució considera que la comarca "té la legítima aspiració de poder tenir una connexió gratuïta digna amb la resta del territori català".

Mostrar formulari de contacte