Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Unió de Pagesos celebra el seu 40è aniversari a l'Alt Urgell

Unió de Pagesos celebra el seu 40è aniversari a l'Alt Urgell

El sindicat agrari organitza un sopar que inclourà una conferència del secretari nacional, Joan Caball L'acte serà divendres 12 de desembre a les 20.30 hores a l'Hotel La Seu

Unió de Pagesos - Acte 40è Aniversari
Unió de Pagesos - Acte 40è Aniversari
03/12/2014 11:27

Unió de Pagesos ha complert 40 anys. El sindicat agrari de referència a Catalunya està commemorant aquest aniversari amb diversos actes arreu del territori. A l'Alt Urgell, l'activitat central serà un sopar que tindrà lloc divendres vinent, 12 de desembre, a 2/4 de 9 del vespre a l'Hotel La Seu, a Castellciutat.

La celebració comptarà amb el secretari nacional d'UP, Joan Caball, que obrirà la vetllada amb una conferència titulada 'El sector i la política agrària en un Estat nou'. Amb aquesta xerrada, Caball explicarà com la independència de Catalunya podria beneficiar l'agricultura i la ramaderia del país.

A la Cerdanya també s'ha previst un acte de celebració. Serà el dia següent, dissabte dia 13 al migdia, a l'Hotel Bellavista de Bellver, i també comptarà amb la presència de Joan Caball.

Referent del camp català

Unió de Pagesos es va fundar en la clandestinitat el 3 de novembre de 1974 a Pontons (Alt Penedès), com a successor de l'antiga Unió de Rabassaires. El sindicat va néixer per reclamar preus justos i denunciar la política d'excedents, una qüestió que contina marcant actualment la seva lluita. El seu primer líder va ser Pep Jai, si bé el referent històric de l'associació ha estat el mataroní Pep Riera, que en va ser secretari nacional entre els anys 1976 i 2000.

L'acció d'UP ha estat coneguda per les manifestacions, tractorades i talls de carretera que organitza de manera freqüent per denunciar l'empitjorament de condicions de la pagesia i la constant pèrdua d'explotacions que ha patit el sector a Catalunya durant aquests anys. Actualment compta amb més de 10.000 afiliats.

Mostrar formulari de contacte