Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Unió de Pagesos adverteix de les desigualtats en la pagesia gran i segueix amb la campanya perquè rebin un bon tracte

Unió de Pagesos adverteix de les desigualtats en la pagesia gran i segueix amb la campanya perquè rebin un bon tracte

Tot coincidint amb el Dia Internacional de la Presa de Consciència de l’Abús i el Maltractament a les Persones Grans, aquest dimecres, 15 de juny, Unió de Pagesos ha demanat més recursos als entorns rurals
UP promou un envelliment actiu
14/06/2022 14:30

Coincidint amb el Dia Internacional de la Presa de Consciència de l’Abús i el Maltractament a les Persones Grans, aquest dimecres, 15 de juny, Unió de Pagesos ha demanat més recursos per a les persones grans dels territoris rurals. El sindicat alerta que, segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), en l'últim any, aproximadament una de cada sis persones més grans de 60 anys han patit algun tipus d'abús en entorns comunitaris.

La situació s'agreuja per desigualtats que fan incrementar la discriminació cap al col·lectiu: pensió mínima no equiparada al salari mínim interprofessional; doble discriminació en el cas de les pageses, ja que la seva vida laboral al camp no es reflecteix en les pensions; desequilibri territorial, amb disminució de serveis mèdics, socials, bancaris, de comerç i de transport, i menysteniment per qüestió d’edat avançada.

En aquest sentit, el Sector Social de la Pagesia Gran d’Unió de Pagesos, a través de la Fundació Pagesos Solidaris, continua amb la campanya de sensibilització a favor del bon tracte cap a les persones grans (Bon tracte=Bon rotllo). El sindicat recorda que el món rural no té els mateixos avantatges que els nuclis urbans pel que fa a serveis i recursos, ja que la situació d’aïllament d’alguns municipis pot ser l’origen de la vulnerabilitat de moltes persones d'edat avançada.

Tallers de sensibilització

Pagesia Gran d’Unió de Pagesos organitza tallers de sensibilització en el marc del projecte Valor al món Rural. Enguany, ha prioritzat els tallers en el Servei d’Atenció Integral a la gent gran en l’Àmbit Rural i en escoles del mateix municipi, per entendre el problema des d’un àmbit intergeneracional. També ha elaborat pòsters i material divulgatiu per distribuir als centres educatius a l’inici del curs. El projecte té el suport del Departament de Drets Socials, amb càrrec a l’assignació del 0,7% de l’IRPF.

 

Mostrar formulari de contacte