Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Unió de Pagesos organitza a la Seu i Ger xerrades sobre les reclamacions per danys de la fauna salvatge

Unió de Pagesos organitza a la Seu i Ger xerrades sobre les reclamacions per danys de la fauna salvatge

Les sessions informatives es faran aquest dimarts, 5 de setembre. El sindicat ha anunciat una manifestació a Madrid per reclamar plans de control urgents i mesures sanitàries

Cartell de la xerrada d'UP sobre la fauna salvatge
Cartell de la xerrada d'UP sobre la fauna salvatge
04/09/2017 14:45

Unió de Pagesos organitza aquest dimarts dues xerrades a la Seu d’Urgell i Ger (Cerdanya) per informar sobre les reclamacions que pot fer la pagesia que pateix danys de fauna salvatge a les comarques de muntanya. Les conferències aniran a càrrec de Joan Guitart, responsable d’Acció Sindical a les Comarques de Muntanya; Raquel Serrat, responsable nacional del Sector Boví de Carn, i Josep Carles Vicente, responsable d’Organització del sindicat.

La convocatòria a la Seu és a les 12 h a la sala polivalent del Centre Cívic El Passeig, mentre que la de Ger és a les 20.30 h a Sala de plens de l’Ajuntament cerdà.

Les sessions informatives coincideixen amb l'anunci que ha fet Unió de Pagesos de manifestar-se el pròxim 13 de setembre davant el Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient, a Madrid, per reclamar la introducció urgent de millores en la gestió de la població de la fauna salvatge i la implementació de mesures davant els danys que provoca a les explotacions ramaderes extensives i d’apicultura.

En aquest sentit, el sindicat, juntament amb l'Unió d’Unions d’Agricultors i Ramaders, vol que es delimitin les zones d’emergència faunística i s’estableixin plans de control de les espècies que perjudiquen la ramaderia. També creu imperatiu que es reforcin els plans i estratègies sanitàries específics per a gestió de fauna i que augmenti la coordinació entre les autoritats competents en matèria de sanitat animal i medi ambient.

Indemnitzacions pels efectes del sanejament

Unió de Pagesos afegeix a les demandes que s’estudï indemnitzar adequadament els efectes del sanejament (sacrifici d’animals, immobilitzacions, etc.) i que es publiqui l’ordre d’ajuts per repoblar les explotacions que pateixen buidats sanitaris. A més, sol·licita que es flexibilitzin certs aspectes del protocol sense malmetre l’eficiència del procés, amb la inclusió de mesures de gestió com la possibilitat que el ramader faci una contra-anàlisi o que es permetin moviments d’animals sans —que avui queden bloquejats— si es detecta algun focus de malaltia.

El sindicat manifesta que "cal que la sanitat ramadera sigui una prioritat d’estat, tenint en compte l’estreta relació que manté amb la salut humana i la seguretat alimentària". I afegeix: "Per això, és imprescindible dotar el sanejament animal dels recursos necessaris i evitar que el seu cost recaigui sobre el ramader fent perillar la viabilitat econòmica de les explotacions; s’ha de posar en valor la tasca del sector, que suporta els costos i sacrificis econòmics, materials i emocionals de campanyes de sanejament continuades, i no pas permetre que s’hi afegeixin ara els perjudicis causats per la sobrepoblació de fauna salvatge".

Mostrar formulari de contacte