Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Unió de Pagesos s’imposa amb gairebé un 57% a les eleccions agràries a Catalunya

Unió de Pagesos s’imposa amb gairebé un 57% a les eleccions agràries a Catalunya

JARC suma un 27,60% dels vots i ASAJA, amb un 12,73% de suports, no aconsegueix representació. A l'Alt Pirineu i Aran han votat 931 de les 1.529 persones censades. Hi ha guanyat UP (47,57%), seguit de JARC (34,63%) i ASAJA (15,43%)
La consellera durant la seva intervenció (Foto: ACN)
28/02/2016 21:40

Amb un 56,77% dels vots, Unió de Pagesos (UP) ha estat l’organització agrària que ha obtingut més suport a les eleccions per determinar la representativitat de les organitzacions professionals agràries a Catalunya. Al sindicat el segueix Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), amb un 27,60%, i l'Associació Agrària-Joves Agricultors (ASAJA), amb un 12,73%. Aquesta última entitat no obté el 15% de les votacions requerides i no aconsegueix representativitat.

Els resultats es basen en un escrutini provisional del 99,73% dels vots emesos, ja que la mesa electoral de Figueres s’ha hagut de tancar per una incidència. La Comissió Territorial de la Junta Electoral a Girona ha acordat convocar una nova votació el proper dimarts, 1 de març. En aquesta mesa hi ha 69 censats.

A l'Alt Pirineu i Aran han votat 931 de les 1.529 persones censades, el que suposa una participació del 60,89%. D'aquests vots, 441 han estat per a Unió de Pagesos (47,57%), 321 per a Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (34,63%) i 143 per a ASAJA (15,43%), mentre que hi ha hagut 22 paperetes nul·les. L'índex de participació superior al de Catalunya. En total, al país han votat 13.998 persones, un 53,98% de les que tenien dret a vot (26.001).

Dispositiu electoral

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, ha valorat positivament el desenvolupament de la jornada electoral per determinar la representativitat de les organitzacions professionals agràries a Catalunya i ha agraït la col·laboració de totes les persones que han participat en el desplegament del dispositiu, així com dels presidents i vocals de les meses electorals, a més dels Ajuntaments.

Durant la seva intervenció, la consellera Serret ha afirmat que el sector agrari és “un sector estratègic per al futur del país, que produeix aliments i preserva l’equilibri territorial i el desenvolupament econòmic, social i mediambiental”. La consellera ha remarcat que és important "comptar amb un col·lectiu dinàmic i competitiu, que garanteixi la viabilitat de les explotacions i les famílies que en depenen, i que generi riquesa en el territori". I ha afegit:  “Entre tots hem de sumar i fer estratègies conjuntes”.

Finalment, la consellera ha destacat que la Generalitat vol basar l'acció de govern "en el diàleg permanent i la concertació amb els diferents agents del sector" i serà amb aquesta premissa que se seguirà "la interlocució amb el sector productiu”.

Resultats

El Departament posa a la disposició de tots els interessats les dades sobre les eleccions per determinar la representativitat de les organitzacions professionals agràries a Catalunya a través del web http://agricultura.gencat.cat/ca/departament/dar_estadistiques_observatoris/eleccions-agraries/. També es poden seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.

Mostrar formulari de contacte