Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Uns 180 participants i 16 empreses al 'Workshop' ocupacional de la Seu

Uns 180 participants i 16 empreses al 'Workshop' ocupacional de la Seu

A l'esdeveniment s'han fet 160 reunions i 500 entrevistes, amb la presència de companyies rellevants de l'Alt Urgell, Andorra i la Cerdanya. Hi participen sectors com ara hotels, grans magatzems, indústries, comerços, banca i estacions d'esquí

'Workshop' ocupacional 2016
'Workshop' ocupacional 2016
04/11/2016 12:10

Unes 180 persones s'han inscrit al 'Workshop' ocupacional que s'ha organitzat aquest divendres al matí al CETAP-Telecentre, a la Seu. L'activitat serveix per posar en contacte empreses amb vacants per cobrir i demandants d'ocupació. En aquesta segona edició hi han estat presents setze d'empreses rellevants de l'Alt Urgell, Andorra i la Cerdanya.

Els assistents han pogut conversar directament amb representants de les companyies, que han exposat una variada oferta de llocs de treball. Així, s'ha donat a conèixer les possibilitats que presenten hotels, grans magatzems, botigues d'esports, perfumeries, bancs, el sector sociosanitari, companyies industrials i agroalimentàries i també estacions d'esquí. Els perfils demanats corresponen a diferents nivells d'estudis i d'experiència. Segons ha informat l'Ajuntament, al final de la jornada s'ha fet un total de 500 entrevistes, a més a més de 160 reunions entre empreses i aspirants als llocs de treball.

El 'Workshop' l'han introduït l'alcalde de la Seu, Albert Batalla; el president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Jesús Fierro, i el director del Servei d’Immigració del Govern d’Andorra, Jesús Guardiet. Batalla ha assegurat que la primera experiència d'aquest tipus d'esdeveniment "va funcionar molt bé" i per això ara s'ha tornat a fer, tot coincidint a més a més amb l'obertura d'una nova quota de treballadors estrangers per part d'Andorra. L'alcalde urgellenc explica que l'objectiu és "escurçar al màxim la distància entre una oferta de feina i un demandant d'ocupació, per tal de reduir l'atur" i destaca que en aquesta nova edició ja ha augmentat el nombre d'interessats.

De la seva part, Jesús Fierro considera que "hi ha una necessitat tant per part dels qui ofereixen un lloc de treball com de qui el busca". Fierro apunta que "cal entendre Andorra i l'Alt Urgell com una àrea de treball comuna" i que tant el Principat com la comarca es puguin beneficiar d'aquesta col·laboració.

Sobre aquest punt, Jesús Guardiet ha recordat que la nova quota del Govern d'Andorra ha augmentat els llocs previstos per a treballadors fronterers, amb possibilitat d'ampliar-la si s'escau. El representant del Govern andorrà valora el fet que els treballadors de l'Alt Urgell "ja coneixen el país i la llengua i no han de desplaçar-se de molt lluny per venir a treballar, perquè estan al costat", si bé matisa que els residents al Principat segueixen tenint prioritat a l'hora de cobrir vacants. Guardiet valora positivament la col·laboració actual amb la Seu i l'Alt Urgell.

La tinent d'alcalde de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de la Seu, Mireia Font, hi ha afegit que "cal esperar el resultat final de les reunions, però les perspectives són bones" de cara a l'objectiu principal, que és donar sortida a persones sense feina. Font ha indicat que algunes de les empreses inscrites tenen ara mateix un nombre considerable de vacants per cobrir, per la qual cosa espera que el 'Workshop' es tradueixi en la creació de nous llocs de treball per a gent de la Seu i la comarca.

Tendència a la baixa en l'atur a la Seu

Durant la inauguració, l'Ajuntament de la Seu també ha defensat la tendència a la baixa en les dades de l'atur a la ciutat, que aquest mes d'octubre marcaven una xifra de 661 persones demandants d'ocupació, segons el registre de l'OTG. Malgrat que això suposa un lleu increment respecte del setembre (657), la dada representa un notable descens respecte d'ara fa un any, ja que a l'octubre de 2015 el nombre d'aturats era de 748; és a dir, 87 més que ara. Es confirma així la tendència a la baixa, ja que l'octubre de 2014 hi havia registrats a la ciutat 831 aturats; i l'octubre del 2013 eren 909. Per tant, en tres anys la llista de demandants de feina a la Seu s'ha reduït en 248 persones; en percentatge, un descens del 27%.

Durant la jornada també s'ha instal·lat tres corners relacionats amb el món laboral: el del Servei d’Immigració del Govern d’Andorra, que informa sobre les autoritzacions i tràmits que calen per treballar al Principat; el del Projecte Odisseu-Eina Retorna, que afavoreix el retorn i la inserció laboral de joves al món rural, i el servei BICAT, borsa interterritorial activa de treball.

El workshop és organitzat per l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, l’Oficina Jove, Alt Urgell@Xarxa, Departament d’Empresa de la Generalitat de Catalunya, Unió Europea i Catalunya Emprèn.

Mostrar formulari de contacte