Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / UP demana al Govern que garanteixi les actuacions cinegètiques per frenar els danys de la fauna salvatge

UP demana al Govern que garanteixi les actuacions cinegètiques per frenar els danys de la fauna salvatge

El sindicat agrari vol que, mentre duri la pandèmia, es faciliti les batudes en aquells casos en què es constati un excés d'animals. També ho veuen necessari per la seguretat viària, de cara a reduir els accidents amb espècies com el porc fer i el cabirol

Un camp de panís atacat per fauna salvatge (UP)
Un camp de panís atacat per fauna salvatge (UP)
28/10/2020 20:15

Unió de Pagesos ha demanat als departaments d’Agricultura, Territori i Salut que garanteixin que, mentre estigui vigent l’estat d’alarma, es puguin dur a terme les actuacions necessàries per protegir els cultius dels danys de la fauna cinegètica i per evitar la difusió de malalties com la Pesta Porcina Africana i la tuberculosi bovina.

El sindicat recorda que és urgent preveure que es podran dur a terme aquestes actuacions per mantenir l’abastiment alimentari com a servei essencial, així com per evitar el malbaratament i per garantir la seguretat viària, amb l’establiment d’un protocol amb les mesures necessàries per la prevenció de la covid-19.

Amb la finalitat de gestionar les poblacions de senglar i de conill i d’evitar-ne "un augment i un descontrol", Unió de Pagesos reclama que en totes les zones en què s’està a punt de superar o se superi el llindar d’emergència cinegètica, d’acord amb la normativa, es garanteixi que es podran dur a terme batudes i altres accions de caça col·lectiva durant el període hàbil. Amb el mateix objectiu, cal "garantir la possibilitat de fer actuacions per controlar poblacions com el cabirol i el cérvol, i altres espècies de caça menor que també provoquen danys importants a causa de la sobrepoblació".

Així mateix, per garantir l’abastiment alimentari mentre duri l’estat d’alarma, si s’estableixen mesures de restricció de la mobilitat, segons UP "cal assegurar que es podran seguir duent a terme actuacions cinegètiques amb autorització excepcional per part de la pagesia o dels caçadors de les àrees privades de caça on estiguin les parcel·les per a la protecció dels cultius i ­del bestiar". El sindicat també demana que, en aquest cas, es tornin a habilitar canals per facilitar la presentació de sol·licituds d’autorització excepcionals per danys per part dels pagesos.

Mostrar formulari de contacte