Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / UP denuncia una onada de robatoris als espais agraris

UP denuncia una onada de robatoris als espais agraris

31/07/2008 12:34

El sindicat agrari Unió de Pagesos ha denunciat l'escalada de robatoris que durant el darrer mes pateix la pagesia i ha reclamat, tant al departament d'Interior de la Generalitat com a les subdelegacions del Govern central, que garanteixin la persecució d'aquests delictes i que es prenguin mesures per prevenir-los.

UP insta als pagesos afectats per robatoris a notificar-los i demana als responsables públics que estableixin una finestreta ràpida per agilitzar el procediment de les denúncies. Així mateix, el sindicat agrari vol que la policia investigui no només els robatoris, sinó també els circuïts de venda de la mercaderia robada, que actualment "funcionen amb una impunitat absoluta".

Segons afirma UP, "existeix desprotecció dels espais agraris rurals i periurbans si es compara amb els efectius que es destinen a les zones turístiques costaneres". Els robatoris a pagesos consisteixen en la sostracció de maquinària agrícola (motors de regar, aspersors, tubs de reg d'alumini o màquines de cavar), aixetes i estris, gasoil, així com tota mena de materials de coure i ferro. Fins i tot s'han denunciat robatoris de la collita o animals dels ramats, com ara xais.

Mostrar formulari de contacte