Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / USTEC-STEs rebutja l'anul·lació del programa Esport Blanc Escolar

USTEC-STEs rebutja l'anul·lació del programa Esport Blanc Escolar

El sindicat critica Educació per aturar-ne l'inici i qüestiona que la conselleria vegi més segur estar a l'aula i amb les finestres obertes que fer una activitat a la natura. Consideren que el Departament ha "tornat a obviar les característiques de cada comarca"

Una sessió del programa Esport Blanc Escolar a Sant Joan de l'Erm, l'hivern passat (Foto: Tot Nòrdic / arxiu)
Una sessió del programa Esport Blanc Escolar a Sant Joan de l'Erm, l'hivern passat (Foto: Tot Nòrdic / arxiu)
21/01/2021 11:55

El sindicat majoritari de l'ensenyament català, USTEC-STEs, ha criticat l'anul·lació del Programa Blanc Escolar per part del Departament d'Educació. L'activitat havia de començar aquest dimarts, 19 de gener, i ja tenia l'autorització de la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat, però divendres passat, al cap de poques hores que els centres i les estacions rebessin l'autorització, Educació va aturar la mesura en considerar que aquesta mesura no té permís per trencar el confinament per municipis, una restricció que genera un rebuig massiu al Pirineu.

En un comunicat, USTEC-STEs ha afirmat que comencen a "estar tips de tants canvis de parer, de tanta improvisació i de ser testimonis que els responsables de la gestió no sàpiguen per on caminen". A més a més, el sindicat creu que "es torna a obviar les característiques pròpies de cada comarca, lluny de Barcelona", i es pregunta "si realment Educació pensa que aquesta activitat és més perillosa que estar-se a l'aula, assegut i amb les finestres obertes".

El sindicat defensa els "beneficis pedagògics" de cara a l'alumnat que té poder practicar esport en plena natura, encara més "en una situació de crisi econòmica com la que estan vivint les comarques que viuen del turisme", i entén aquesta activitat hauria estat ara "un baló d'oxigen" per a estacions i escoles d'esquí que veuen en aquesta activitat "una mica de llum", especialment per als seus treballadors.

Alhora, USTEC-STEs considera "lògic" que "si a l'aula hi ha 25, 27 i fins a 30 alumnes, tots junts, en un espai tancat, a la neu portaran també l'anorac posat i la mascareta", amb l'afegit que "estaran a l'aire lliure, respectant els grups bombolla i podran mantenir les distàncies".

Transport permès per anar a les aules, però no per anar a les pistes

Pel que fa al transport, l'entitat sindical recorda que els alumnes ja "van barrejats quan van dels diferents municipis al centre educatiu" i "sembla que això -per a Educació- no suposa cap problema ni perill". Finalment, recorden que "les escoles dels municipis pirinencs estan totes a prop de les diferents estacions de la comarca, i això implica que no cal cap pernoctació".

Mostrar formulari de contacte