Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Validades 40 propostes per a la votació dels Pressupostos Participatius

Validades 40 propostes per a la votació dels Pressupostos Participatius

La comissió tècnica municipal ha avaluat les 186 idees presentades enguany per a la partida de 100.000 euros. Els veïns podran escollir fins a cinc projectes al llarg de la setmana vinent

Pressupostos Participatius 2016
Pressupostos Participatius 2016
23/05/2016 18:55

La comissió tècnica municipal dels pressupostos participatius de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha realitzat la valoració de les 186 propostes noves presentades en l’edició d’enguany. De totes les idees, 86 han resultat vàlides tècnicament; i d'aquestes, finalment se n'ha seleccionat un total de 40. Per fer aquesta validació la comissió ha analitzat la viabilitat legal i tècnica de cada proposta i n’ha calculat el pressupost d’execució.

Segons ha detallat l'Ajuntament, d'aquestes 86 propostes que van passar el filtre inicial, n'hi havia 29 que eren repetides, i 18 més que el consistori ja té previst executar. Finalment, se n'ha descartat sis més perquè ja s’estan duent a terme. D'altra banda, hi ha hagut 7 propostes recuperades de l’edició anterior.

Pel que fa a les propostes no vàlides, 23 s'han desestimat perquè no són viables tècnicament; n'hi ha 10 que no corresponen a competències municipals, 5 que excedeixen la partida pressupostària, 5 més que no fan referència a cap inversió, 3 que no són sostenibles, i 44 que són repetides de les mateixes propostes no vàlides.

La comissió tècnica ha argumentat els motius de no viabilitat que, juntament amb les propostes vàlides, es podran consultar al web de l’Ajuntament (www.laseu.cat) i a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà. La tinent d’alcalde de Participació Ciutadana, Anna Vives, ha destacat com a “molt positiu l’augment de propostes realitzades, com també l’agilitat a l’hora de fer-ne la valoració per part dels tècnics corresponents”. Vives conclou que “és un projecte que reflecteix la transversalitat de treball entre àrees del consistori i la voluntat d’incentivar la participació ciutadana" i que "ara només cal que les votacions siguin, també, molt nombroses”.

Del total de les propostes que es podran votar, n’hi ha de variades com ara un ‘camí amic’ per tal que els nens puguin anar sols a l’escola, instal·lar més aparcadors per a bicicletes o bé elevar el passos de vianants del Passeig Joan Brudieu.

Com votar

La següent fase dels Pressupostos Participatius 2016 és el procés de votacions, que es durà a terme entre el 30 de maig i el 4 de juny. Dins d’aquest termini, les persones empadronades a la Seu i majors de 16 anys podran votar fins a un màxim de 5 propostes que considerin prioritàries.

Abans no s’iniciï el procés de votació, els urgellencs rebran a les seves bústies el formulari on hi ha registrades les 40 propostes vàlides. A cada proposta hi ha una casella per tal que es pugui marcar amb una X les cinc que cadascú prefereixi. Les votacions es podran formalitzar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament, a l’Oficina Jove de l’Alt Urgell, a la Biblioteca Sant Agustí, al centre cultural Les Monges (matins); i al pavelló poliesportiu (dilluns i dijous, de les 16.30 a les 19 hores). En cadascun d’aquests espais municipals hi haurà una urna on poder dipositar el formulari.

Després de les votacions, es completarà el procés amb la presentació de les propostes guanyadores, en un acte que se celebrarà el dia 14 de juny, a les vuit del vespre, a la sala d’actes de l’Ajuntament.

Mostrar formulari de contacte