Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Veïns de les Valls d'Aguilar denuncien novament intents de modificar el padró municipal

Veïns de les Valls d'Aguilar denuncien novament intents de modificar el padró municipal

Presenten al.legacions a la nova ordenança, ja que creuen que és discriminatòria i afavoreix la despoblació del municipi L'alcaldessa, Dolors Vidal, addueix que l'objectiu és que el padró sigui més transparent

Noves de Segre
Noves de Segre
29/07/2009 16:24

Un grup de veïns de les Valls d'Aguilar han denunciat públicament la nova ordenança que regula els empadronaments al municipi, ja que creuen que l'objectiu de l'equip de govern és controlar el padró municipal de cara a les properes eleccions. El col.lectiu considera aquesta ordenança "discriminatòria, perillosa i il·legal" i que afavoreix la despoblació d'aquests nuclis.

Segons aquests veïns, la nova ordenança s'ha justificat per "un considerable augment de població estrangera de costums, tradicions culturals i hàbits socials força diferents dels que es troben aquí". Uns termes que rebutja una de les veïnes, Mireia Fusté, ja que l'única població nouvinguda que hi ha és la petita comunitat d'alemanys que fins fa poc temps regentaven el bar del poble i que, afirmen, "mereixen el mateix tracte que qualsevol ciutadà de la Unió Europea".

Segons informa l'ACN, el grup de residents ha presentat al.legacions en les quals insten l'Ajuntament a revocar l'ordenança o bé a estudiar una nova redacció. Creuen que mesures com aquesta "incrementen la crispació al municipi i dinamiten la convivència". La redacció original de l'ordenança s'assembla molt a la del municipi d'Hostalric (la Selva), si bé els reclamants matisen que l'impacte dels nouvinguts a les Valls d'Aguilar no té cap paral.lelisme amb el d'aquella població.

Un altre punt criticat ha estat l'exigència d'uns requisits mínims d'habitabilitat dels habitatges, tant per donar-se d'alta al padró com per mantenir-s'hi. Fusté considera que, si s'aplica al peu de la lletra, "afectaria habitants de tota la vida que viuen en unes condicions bastant precàries". En aquest sentit, apunta que 30 veïns de tota la vida (un 10% dels habitants) ja varen patir un intent de ser desempadronats d'ofici, però que va ser desestimat pel Consell d'Empadronament de Madrid.

L'alcaldessa de les Valls d'Aguilar, Dolors Vidal, ha negat les acusacions i assegura que l'únic objectiu de l'ordenança és "agilitar tràmits i tindre una major transparència en la gestió de l'empadronament". Consultada per l'ACN, Vidal no s'ha pronunciat sobre si creu que això s'ajusta a la realitat del municipi. En aquest punt, manifesta que la norma "l'han redactada els seus serveis jurídics i és un document tipus com el que tenen altres municipis de Catalunya".

Mostrar formulari de contacte