Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / "Versos km 0", proposta a la Seu d'Urgell amb motiu del Dia Mundial de la Poesia

"Versos km 0", proposta a la Seu d'Urgell amb motiu del Dia Mundial de la Poesia

Itinerari poètic pel mercat de dissabte i lectura plurilingüe a la capella de la Immaculada Elisabet Segura inaugura la instal.lació 'Nu' a la sala La Cuina

Dia Mundial de la Poesia 2015 - Logo Versos Km 0
Dia Mundial de la Poesia 2015 - Logo Versos Km 0
18/03/2015 10:28

Amb motiu del Dia Mundial de la Poesia, dissabte vinent, dia 21, els poetes de l’Alt Urgell trauran la seva obra al carrer fent un itinerari poètic pel mercat de la Seu d’Urgell. La jornada continuarà al vespre amb la lectura en diverses llengües del poema Illa escrita, de l’escriptor lleidatà Jaume Pont. La diada es clourà amb la inauguració de la instal•lació poètica Nu, d’Elisabet Segura, a la sala La Cuina.

“Versos km 0” és el títol del recorregut poètic que dissabte al matí es farà pel mercat de la Seu. La ruta començarà a les 11 del matí al pati de la biblioteca Sant Agustí i continuarà després carrer Major amunt amb parades a la cruïlla amb el carrer Fra Andreu Capella, la Plaça Patalín i les Mesures, per acabar davant de la Catedral. En cadascun d’aquests cinc indrets es llegiran poemes escollits d’autors de l’Alt Urgell. En total seran 17 poetes a raó d’un poema per cadascún. Al punt d’arribada, davant de la Catedral, s’hi afegirà el cantautor Quim Sabaté, que cantarà alguns dels poemes d’autors alturgellencs musicats per ell mateix.

A les 7 del vespre tindrà lloc la lectura en diverses llengües del poema Illa escrita, de Jaume Pont. Els lectors seran parlants o estudiants de cadascuna de les llengües, entre les quals hi haurà, a més del català, el castellà, l’occità, l’eusquera, el francès, l’anglès, el portuguès, el polonès, el rus i el japonès, entre d’altres. Les lectures s’alternaran amb actuacions de solistes i grups de l’Escola Municipal de Música.

La cloenda del Dia Mundial de la Poesia la posarà a les 8 del vespre la poetessa de Coll de Nargó Elisabet Segura, que inaugurarà a la sala d’exposicions La Cuina la instal•lació poética Nu, basada en el llibre del mateix títol que acaba de publicar.
 

Mostrar formulari de contacte