Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Vicenç Lozano ofereix a Puigcerdà una conferència sobre els "secrets del Vaticà"

Vicenç Lozano ofereix a Puigcerdà una conferència sobre els "secrets del Vaticà"

La xerrada del periodista de TV3, aquest divendres al vespre a l'Arxiu Comarcal, enceta les activitats de l'AUCer

Vicenç Lozano
Vicenç Lozano
29/10/2015 17:25

L’Associació Universitària de Cerdanya (AUCer) inicia les seves activitats del curs 2015-2016 i ho fa amb una temàtica de plena actualitat: el present i el futur del Vaticà. I és que la conferència inaugural serà a càrrec del periodista Vicenç Lozano, que ha estat durant molts anys corresponsal de TV3 a Roma. La xerrada és aquest divendres, 30 d’octubre, a les 20.15 hores a l’Arxiu Comarcal de Cerdanya, al passeig 10 d’Abril de Puigcerdà.

Lozano farà un repàs al moment crucial que viu la Santa Seu amb el nou període encetat pel Papa Francesc i els debats existents sobre el paper de l’Església al món i a la societat. El redactor de la secció d’Internacional de TV3, expert en temes vaticans, també n’analitzarà l’evolució contemporània, des de la misteriosa mort de Joan Pau I fins a la renúncia de Benet XVI passant pel període de Joan Pau II i els escàndols que han envoltat els darrers anys la jerarquia catòlica.

Vicenç Lozano i Alemany (Vic, 1956) és un dels periodistes més veterans de TV3, on treballa des de 1984. Durant aquestes tres dècades ha esdevingut un reconegut especialista en el Vaticà, com també en la política italiana i en la informació relacionada amb la màfia. En els seus més de 40 anys de trajectòria, també ha cobert esdeveninents com ara la guerra dels Balcans, el conflicte d’Orient Mitjà, l’evolució política de Cuba,   el tsunami de 2004 a Sri Lanka i les eleccions de països com ara Alemanya, el Regne Unit, Turquia i Grècia.

Paral·lelament, Lozano ha col·laborat amb d’altres mitjans com ara la RAI, Avui, El 9 Nou i Ràdio Vic. Ha cursat les carreres de Ciències de la Informació i d’Història per la UAB.

Mostrar formulari de contacte