Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Visita institucional de Pere Aragonès a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell

Visita institucional de Pere Aragonès a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell

El president de la Generalitat ha signat el Llibre d'honor de la Ciutat i ha defensat el reequilibri territorial i la diversificació econòmica. En una trobada amb el Cadí La Seu, se li ha lliurat una samarreta signada per les jugadores

28/10/2021 20:05

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, ha fet aquest dijous una visita institucional a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, on ha estat rebut per l'alcalde urgellenc, Francesc Viaplana; el vicealcalde Jordi Fàbrega i membres de la corporació municipal. En la recepció, Aragonès ha signat el Llibre d'honor de la Ciutat

El president català ha definit la capital de l'Alt Urgell com un enclavament de referència a l'Alt Pirineu, "que any rere any va enfortint la seva potencialitat econòmica, cultural, social i esportiva tant a nivell comarcal com de la regió pirinenca". Aragonès també ha volgut deixar constància que el Govern de Catalunya "treballa per al país sencer, perquè cada barri, vila i comarca ofereixi igualtat d'oportunitats per a tothom". Així mateix, ha afegit que en el marc de la transformació "social, verda i feminista" que es vol impulsar "es compta amb complicitat de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell i els urgellencs per afrontar tots els reptes de futur i fer realitat una Catalunya justa, equilibra, lliure i pròspera".

En el seu parlament, el president de la Generalitat de Catalunya també ha defensat el reequilibri territorial. "Això vol dir garantir la connectivitat amb infraestructures a totes les comarques i afavorir la capil·laritat dels serveis públics en tots els àmbits de l'estat del benestar", ha asseverat. A més a més, Aragonès ha incidit en la voluntat de treballar per promoure la diversificació econòmica. "S'han generat monocultius en alguns punts del país i això ha de canviar", ha assenyalat.

Per la seva banda, l'alcalde de la Seu d'Urgell, Francesc Viaplana, ha aprofitat la visita del president català per demanar que es materialitzi el desplegament complet de la vegueria de l'Alt Pirineu i Aran. "És necessari i urgent", ha remarcat. Per Viaplana, "no és només que vulguem ser com la resta dels territoris, sinó que tenim una especificitat territorial que fa necessari que formem part de les taules de decisió del govern". El batlle urgellenc ha expressat el convenciment que el govern actual "farà realitat" la reivindicació veguerial.

Trobada amb el Cadí La Seu

El president Pere Aragonès s'ha trobat també amb les jugadores i tècnics del Cadí La Seu, així com de la junta directiva del Sedis Bàsquet. El conjunt urgellenc, que competeix a la màxima categoria del bàsquet femení, li ha lliurat una samarreta oficial firmada. Posteriorment, Aragonès ha visitat la Cooperativa Cadí.

  • Visita de Pere Aragonès a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell i trobada amb el Cadí La Seu
    Visita de Pere Aragonès a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell i trobada amb el Cadí La Seu
  • Pere Aragonès ha signat el Llibre d'honor de la Ciutat
    Pere Aragonès ha signat el Llibre d'honor de la Ciutat

Mostrar formulari de contacte