Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Vorera entre el Segre i Bombers i col·locar desfibril·ladors, propostes més votades als Pressupostos Participatius

Vorera entre el Segre i Bombers i col·locar desfibril·ladors, propostes més votades als Pressupostos Participatius

La fase d'elecció per part dels veïns de la Seu ha rebut 863 vots d'un total de 243 butlletes Entre les idees preferides també hi ha l'arranjament de la pista de bàsquet de l'Albert Vives i una campanya d'esterilització de gats
Pressupostos Participatius - Cartell votació
13/04/2015 16:55

La construcció del tram de vorera que manca entre el riu Segre i el parc de Bombers, i la col·locació de quatre desfibril·ladors en diferents punts de la ciutat han estat les dues propostes més votades en la consulta popular que ha tingut lloc a la Seu d'Urgell en el marc dels Pressupostos Participatius, que aquest any ha organitzat per primera vegada l'Ajuntament de la capital alturgellenca.

En total, el procés participatiu ha registrat 863 vots comptabilitzats de les 243 butlletes omplertes i dipositades a l'urna, amb l'objectiu de decidir d'entre les 33 actuacions vàlides tècnica i econòmicament que s'hi proposaven. D'aquesta manera es decidirà el destí d'una partida de 100.000 euros del pressupost municipal d'aquest any.

La tinent d'alcalde de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, Anna Vives, valora “molt positivament la participació dels urgellencs en aquests primers pressupostos participatius”. Vives reitera la voluntat d'anar convocant la ciutadania els propers anys per tal que els urgellencs i urgellenques puguin decidir en què invertir una part del pressupost municipal.

Les 10 més votades

La construcció del tram de vorera entre el riu Segre, camí d'Alàs i el parc de Bombers ha estat la idea més recolzada, amb un total de 84 vots. Aquesta actuació té un cost aproximat de 44.087 euros. La segona opció més votada ha estat la col·locació de quatre desfibril·ladors, amb 82 vots i amb un cost de 5.400 euros. Per tant, encara hi ha marge perquè s'accepti algun altre projecte.

Les altres vuit propostes més demanades, per ordre de nombre de vots, han estat: obres d'arranjament de la pista de bàsquet de l'escola Albert Vives (78 vots i un cost de 17.360 euros); comprar una gàbia trampa per a gats, una gàbia postoperatori per a femelles i material d'esterilització per 90 femelles i 60 mascles de gats rodamóns pels carrers de la ciutat (64 vots, 4.860 euros); revisar els pendents dels baixadors dels passos de vianants (63 vots, 50.000 euros); fer un pipí-can per a gossos (47 vots, 1.865 euros); embellir un total de 15 parets i murs de carrers amb pedra a Castellciutat (36 vots, 47.550 euros); renovar els vestidors i lavabos del Poliesportiu Municipal (35 vots, 90.000 euros); omplir a nivell de vorera els forats dels arbres i arreglar els que ja estan tapats (32 vots, 40.000 euros); i arranjament del parquet del Palau d'Esports (28 vots, 35.000 euros).

Presentació dels resultats

El resultat d'aquesta votació popular es pot consultar ja al web de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell www.laseu.cat i també es poden trobar exposats a l'Oficina d'Atenció Ciutadana del consistori urgellenc. A partir d'ara, aquest procés de pressupostos participatius seguirà amb una anàlisi d'aquests resultats obtinguts per determinar quantes són les propostes que es podran realitzar amb el pressupost de 100.000 euros.

Aquesta anàlisi la realitzarà el propi Ajuntament de la Seu d'Urgell i s'informarà a tota la ciutadania dels resultats finals en una sessió presencial que es preveu realitzar passades les eleccions municipals, per no interferir en la campanya electoral.

D'altra banda, cal destacar que el procés de votació no ha registrat cap incident i els ciutadans urgellencs han votat amb total civisme. Només dues de les 243 paperetes han estat nul·les perquè hi constaven més de cinc vots marcats, superant el màxim permès.

Mostrar formulari de contacte