Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Xavier Antich inaugura la Universitat d'Estiu de la UdL

Xavier Antich inaugura la Universitat d'Estiu de la UdL

El filòsof urgellenc parlarà de com assolir la plenitud en la vellesa, aquest dimarts a la Capella de la Immaculada Els 19 cursos programats a la Seu han rebut 327 inscripcions
Xavier Antich
11/07/2011 16:34

La inauguració dels cursos d'estiu de la Universitat de Lleida tindrà enguany ponent urgellenc. El filòsof Xavier Antich estrenarà oficialment la Universitat d'Estiu aquest dimarts a les 8 del vespre a la Capella de la Immaculada amb una conferència que pretén trencar el tòpic d'assimilar la vellesa amb la decadència.

Amb el títol Sobre l'estil tardà i la música de la vellesa, Antich defensarà que el tram final de la vida també pot suposar plenitud, ruptura o anunci de nous mons. El professor d'Història de les Idees Estètiques a la Universitat de Girona se servirà d'algunes peces de Beethoven, Schubert o Richard Strauss, de pintures de Rembrandt o de Van Gogh i fins i tot pel·lícules de cineastes com John Houston, per demostrar que alguns noms il.lustres creen les seves millors obres en l'etapa més tardana.

Un total de 327 persones s'han matriculat en algun dels 19 cursos que la Universitat d'Estiu de la UdL imparteix des d'aquest dimarts fins al proper 22 de juliol a la Seu. Al conjunt de cursos, el nombre d'inscrits és de 763, ja que també se n'imparteixen 19 més a Lleida, Tremp, Àger, Erill la Vall i Seròs.

Xavier Antich, nascut a la Seu, és director del Programa d'Estudis Independents del Museu d'Art Contemporani de Barcelona i membre del consell assessor del suplement Cultura/s del diari La Vanguardia. A més, és membre electe del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts al Parlament de Catalunya. Compta, entre altres guardons, amb el Premi d'Assaig Joan Fuster 1992, i amb el Premi GAC 2011 a la Crítica d'Art.

A banda de la conferència inaugural, la música té enguany un paper important en l'edició d'enguany. A partir del proper dijous dia 21 tindrà lloc el Seminari de Música Instrumental a la Península Ibèrica (1750-1800). S'estudiarà l'estil, el gènere i el mercat amb diversos experts internacionals en aquest àmbit. A més a més, es fa un curs sobre Mozart.

Concurs de cartells

La inauguració comptarà amb la presència de l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, i del professor d'Història de la Música de la UdL, Màrius Bernadó. Durant l'acte es lliurarà el premi del Concurs de cartells de la Universitat d'Estiu d'enguany, que va recaure en la il·lustradora barcelonina, Anna Viñas Ozores. També s'inaugurarà l'exposició "Retrat d'una ciutat", un recull de les instantànies realitzades pels alumnes del taller que va impartir l'any passat el fotògraf Josep Bou.

Mostrar formulari de contacte