Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Xènia Antona encapçalarà la llista de la CUP a les eleccions municipals de la Seu

Xènia Antona encapçalarà la llista de la CUP a les eleccions municipals de la Seu

La candidatura cupaire s'ha presentat aquest dissabte després de la validació en assemblea oberta. L'organització destaca el caràcter paritari i intergeneracional de l'equip, "compromès en les lluites polítiques, socials i civils"

Llista de la CUP a les eleccions municipals de la Seu (Foto: CUP La Seu)
Llista de la CUP a les eleccions municipals de la Seu (Foto: CUP La Seu)
23/02/2019 22:20

La CUP de la Seu d’Urgell ha presentat aquest dissabte l’equip que conformarà la seva llista de les eleccions municipals del 26 de maig. La candidatura l'encapçalarà Xènia Antona, seguida de Bernat Lavaquiol i Virgina Álvarez. El fins ara regidor cupaire a l'Ajuntament urgellenc, Pau Lozano, serà el número 4. El llistat també inclou (del número 5 fins al 17) Anna Hernández, Víctor Todó, Sílvia Manresa, Pere Cortés, Maria Bastida, Basilio Sanz, Adriana Tàpies, Dídac Láinez, Sara Baltrons, Ernest Prieto, Maria Vidal, Èric Luque i Sònia Mataró. Els suplents seran Josep Maria Galabert, Marta Tarrés i Pol Vidal.

Des de la CUP han valorat la nova llista -la segona que presenten a la ciutat- com "un equip de veïnes compromeses en les lluites polítiques, socials i civils de la Seu i l’Alt Urgell, implicades en el teixit cultural, dels moviments socials, feministes, juvenils i estudiantils". El grup també considera que compten amb "un equip de treball potent, totalment paritari i intergeneracional, que s’ha elaborat a través d’un procés assembleari, obert i democràtic que ha culminat amb la validació de la llista en assemblea oberta". La cap de llista té 33 anys, mentre que els números 2 i 3 tenen respectivament 24 i 58 anys. Els candidats més joves (Dídac Laínez i Maria Vidal) en tenen 18; i el més veterà (Basilio Sanz), 63.

La candidatura s'ha donat a conèixer a la plaça de les Monges, un indret que la CUP -juntament amb d'altres col·lectius independentistes- defensa que es rebategi com a Plaça de l’1 d'Octubre. La formació anticapitalista recorda que aquest "és un lloc on hi han tingut lloc moments claus del moviment popular, com ara l’1 d’octubre i les assemblees del moviment dels indignats" i consideren l'indret com "una llavor de revolta, que sumada als anys de lluita de l’Esquerra Independentista i el moviment juvenil, ha generat un teixit social i popular com l’actual: una xarxa d’espais d’autoorganització del moviment popular exemplar".

Àmbits de treball

En la presentació de la candidatura municipal de la CUP s'ha manifestat que "després de 10 anys de govern convergent, la Seu té diverses problemàtiques i emergències que afecten directament la vida dels veïns i veïnes; actualment sense projecte i voluntat per a ser resoltes". Entre les preocupacions que s'exposen hi ha "els preus elevadíssims dels habitatges i la manca de polítiques en aquest àmbit; els edificis abandonats o tancats a un centre històric sense projecte de futur o la inacció en polítiques de gènere". D'altres qüestions que es volen solucionar són "un Hospital amb una gestió mig religiosa i cada vegada amb menys especialistes; la manca d’una residència pública i places suficients; la falta d’equipaments culturals i per a joves, i un seguit de conseqüències de la priorització central d’un model econòmic esgotat basat en el totxo, la neu i el turisme, que produeix feines precàries, temporals i ambientalment insostenibles, i que s’endú la majoria de la inversió pública actualment".

La CUP de la Seu assegura que presenta "una candidatura per posar la vida al centre de les polítiques municipals, i que posi al centre els veïns i veïnes de la Seu, els seus drets i les seves necessitats".

Mostrar formulari de contacte