Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Xerrada informativa a la Seu d'Urgell sobre els acolliments familiars

Xerrada informativa a la Seu d'Urgell sobre els acolliments familiars

La convocatòria, que tindrà lloc aquest dimecres, a les sis de la tarda, és per a l’àmbit de l'Alt Urgell i la Cerdanya i es podrà seguir també telemàticament. Cal inscriure's prèviament

Xerrada sobre acolliments familiars
Xerrada sobre acolliments familiars
23/05/2022 13:15

La Seu d’Urgell ha programat per aquest dimecres, 25 de maig, una xerrada informativa sobre els acolliments familiars. La convocatòria, que abasta l’àmbit territorial de l’Alt Urgell i la Cerdanya, tindrà lloc a les 6 de la tarda al CETAP, ubicat a la tercera planta del Centre Cultural Les Monges.

Durant l'acte, que també es podrà seguir telemàticament, s'informarà d'aquest sistema d'acollida, com a mesura de protecció als infants i adolescents que no poden viure amb la seva família biològica. En aquest sentit, els organitzadors destaquen que sempre que es pot es prioritza aquesta opció, "ja que proporciona atenció afectiva individualitzada, compromesa i estable". L'objectiu final és "sensibilitzar la ciutadania i facilitar que les persones que estiguin interessades a fer un acolliment puguin iniciar el procés des de la mateixa comarca i amb el suport i l’assessorament de professionals qualificats".

Actualment hi ha molt poques famílies acollidores a Catalunya, i encara menys a les comarques de l'Alt Pirineu i Aran, la qual cosa dificulta poder comptar amb aquesta mesura per als infants i els adolescents del territori que ho necessiten. La xerrada servirà per exposar la realitat de l’acolliment familiar. Així mateix, es donaran a conèixer les diverses tipologies d’acolliment, quins infants són susceptibles de ser acollits i quins són els requisits necessaris per convertir-se en família acollidora.

Inscripció prèvia

Per participar a la xerrada informativa, tant presencialment com en línia, cal fer la inscripció a través de l’enllaç https://bit.ly/acollimentInfants. L’acte el promou el Departament de Drets Socials, l’Institut Català de l’Acolliment i l’Adopció, el Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, el CETAP, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i l’entitat Xicoia.

Mostrar formulari de contacte