Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Xerrada informativa sobre la identificació de gossos mitjançant l’ADN a la Seu d’Urgell

Xerrada informativa sobre la identificació de gossos mitjançant l’ADN a la Seu d’Urgell

L’acte, adreçat especialment als propietaris de cans, és aquest dijous a les 8 del vespre a la sala de plens de l’Ajuntament. A banda del control de defecacions al carrer, el sistema també ha de facilitar la localització de mascotes perdudes
Parc Caní de la Seu d'Urgell
11/07/2018 18:34

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell organitza aquest dijous 12 de juliol, a les 8 del vespre, una xerrada informativa per explicar el nou sistema d’identificació de gossos mitjançant l’ADN. L’acte, obert a tothom, es durà a terme a la sala de plens del consistori.

Durant la reunió veïnal es donarà a conèixer la campanya ‘Ara les caques de gos tenen propietari’, que permetrà determinar mitjançant mostres d’ADN l’origen de les defecacions de gos al carrer i localitzar l’amo de la mascota.

Tanmateix, el tinent d’alcalde de Medi Ambient de l’Ajuntament de la Seu, Jesús Fierro, subratlla que l’aplicació d’aquesta mesura “no només té a veure amb aquesta qüestió, sinó que comportarà avantatges per a aquest col·lectiu, com per exemple que facilitarà la localització d’animals perduts” per tal de poder-los retornar a la seva llar de manera més ràpida i evitar perdre’n el rastre.

Fierro també ha remarcat que “la immensa majoria de propietaris que actuen amb civisme no s’han de preocupar” pel nou sistema, perquè té com a objectiu localitzar la minoria d’amos –aproximadament, un 5% del total- que no recullen les caques de gos al carrer. Un problema d’imatge i d’higiene pública que des de fa anys és una de les principals queixes dels habitants de la Seu i que ara es vol solucionar.

Les fases

Per fer-ho possible, l’Ajuntament ja ha iniciat el procés perquè es pugui treure una mostra de sang de tots els gossos censats a la Seu, que segons dades actuals són uns 1.500. Això permetrà, a partir de l’any vinent, identificar automàticament

Fins al 31 de desembre de 2018, els propietaris poden fer-ho gratuïtament. De l’1 de gener al 31 de març del 2019 encara hi haurà temps de fer el tràmit voluntàriament, tot i que en aquest cas el cost ja anirà a càrrec del sol·licitant. I a partir de l’1 d’abril, si els agents municipals detecten un gos no identificat amb mostra d’ADN, el propietari podrà ser sancionat i obligat a fer el tràmit.