Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Xerrades de l'Associació de Diabètics de l'Alt Urgell als centres educatius

Xerrades de l'Associació de Diabètics de l'Alt Urgell als centres educatius

Anna Gómez, presidenta de l'entitat, explica als professors i altres professionals què és la diabetis i com fer front a les principals situacions que puguin presentar-se en els alumnes

Xerrada sobre la diabetis a La Salle La Seu (Foto: La Salle La Seu)
Xerrada sobre la diabetis a La Salle La Seu (Foto: La Salle La Seu)
15/02/2019 18:00

La delegació a l'Alt Urgell de l'Associació de Diabètics de Catalunya (ADC) duu a terme aquestes setmanes diverses presentacions adreçades a la comunitat educativa per sensibilitzar i formar sobre aquesta malaltia. La iniciativa forma part del projecte 'Diabetis a l'Escola', que compta amb l'aval de l'ADC.

La darrera de les xerrades de la presidenta de l'entitat, Anna Gómez, ha estat aquest dimarts al Col·legi La Salle. L'objectiu final era fer arribar als professors i altres professionals del centre educatiu informació per fer front a les principals situacions que poden presentar-se en els alumnes amb diabetis tipus 1. Gómez va parlar també sobre què és la diabetis, com tractar-la, les pautes alimentàries necessàries i l'exercici físic.

Segons dades del Departament de Salut, es calcula que a Catalunya hi ha unes 560.000 persones amb diabetis, tot i que molts d'ells no n'estan diagnosticats o bé ho desconeixen. En vint anys, el percentatge de catalans amb aquesta malaltia s'ha doblat i ara afecta més del 8% dels majors de 15 anys. A l'Alt Urgell, malgrat que l'ADAU compta amb un nombre reduït de socis, es calcula que la malaltia afecta uns 1.500 habitants.

Mostrar formulari de contacte