Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / 11 joves urgellencs han finalitzat un curs de muntatge i manteniment d'equips informàtics

11 joves urgellencs han finalitzat un curs de muntatge i manteniment d'equips informàtics

La formació s'emmarca en el Programa de Qualificació Professional Inicial (PQPI), que s'ha dut a terme per primera vegada a la Seu Els estudiants han rebut aquest dilluns els seus diplomes acreditatius
PQPI - Lliurament diplomes 2011-2012
20/06/2011 14:35

Un total d'11 joves urgellencs han rebut aquest dilluns els diplomes que els acrediten haver superat amb èxit el primer curs d'Auxiliar de muntatge i manteniment d'equips informàtics, emmarcat en el Programa de Qualificació Professional Inicial (PQPI) organitzat pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de la Seu d'Urgell.

Pel Pla de Transició al Treball (PTT) hi han passat un total de 17 joves, dels quals 11 han arribat al final de curs. Això significa que gairebé el 90% de l'alumnat ha superat el programa formatiu. Tan sols 2 alumnes han deixat el PQPI per voluntat pròpia, mentre que 4 s'han inserit al món laboral. A més a més, 4 joves podran obtenir el graduat ESO el curs vinent cursant els mòduls C, mentre que 7 alumnes han aprovat l'accés a cicles formatius de grau mitjà.

El curs, que ha tingut lloc al Telecentre de l'Alt Urgell, ha estat adreçat a joves de 16 a 21 anys que no tenien el graduat d'ESO. El programa constava de 875 hores que s'han aplicat durant el curs escolar 2010-2011. Cal remarcar també que en aquest curs hi han participat un total de 9 empreses de la Seu d'Urgell on els joves estudiants han pogut portar a terme les pràctiques. Entre aquestes empreses també hi ha col.laborat RàdioSeu.

De cara al curs vinent, actualment ja hi ha 20 preinscripcions formalitzades per prendre part en cursos del Pla de Transició al Treball.

Acte de lliurament de diplomes

En l'acte de lliurament de diplomes, l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, ha felicitat als joves per haver obtingut aquesta acreditació i els ha esperonat a seguir formant-se. En l'acte de cloenda dels PQPI 2010-2011 també hi han intervingut Paco González, coordinador dels Cicles Formatius a Lleida; Eva Ribera, responsable d'Ensenyament a la Catalunya Central i Pirineus; i Marc Llovera i Jordi Gutiérrez, professors del curs.

Recordem que els Programes de Qualificació Professional Inicial-Pla de Transició al Treball (PQPI-PTT) tenen com a objectiu la inserció laboral, facilitar l'accés als cicles formatius de grau mitjà i, alhora, donar la possibilitat d'obtenir al títol de graduat en ESO als nois i noies que abandonen el sistema educatiu.

Mostrar formulari de contacte