Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / 16 joves urgellencs estrenen els Programes de Qualificació Professional

16 joves urgellencs estrenen els Programes de Qualificació Professional

El primer curs és d'auxiliar de muntatge i manteniment d'equips informàtics Va adreçat a nois i noies de 16 a 21 anys que no han obtingut el graduat en ESO

Inserció laboral
Inserció laboral
27/09/2010 16:12

Dins dels Programes de Qualificació Professional Inicial (PQPI), setze joves urgellencs han iniciat un curs d'auxiliar de muntatge i manteniment d'equips informàtics, organitzat pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de la Seu d'Urgell.

El curs, que té lloc al Telecentre de l'Alt Urgell, situat al centre cultural Les Monges de la nostra ciutat, està adreçat a joves de 16 a 21 anys que no han obtingut el graduat en educació secundària obligatòria (ESO). El programa consta de 875 hores que s'aplicaran durant el curs escolar 2010-2011. A més de les classes teòriques, els alumnes també podran realitzar pràctiques en empreses de la zona.

Per la regidora de Joventut de l'Ajuntament de la Seu, Mireia Pellicer, ha explicat que els PQPI “esdevenen una sortida formativa-laboral per als joves amb un alt grau de desmotivació o de fracàs escolar i que no han obtingut una certificació, i els encamina de nou cap al sistema educatiu. D'aquesta manera poden continuar el seu itinerari formatiu o obtenir una formació específica d'una professió”.

Els Programes de Qualificació Professional Inicial tenen com a objectiu la inserció laboral, facilitar l'accés als cicles formatius de grau mitjà i alhora donar la possibilitat d'obtenir al títil de graduat en ESO als nois i noies que abandonen el sistema educatiu.

En aplicació de la nova Llei d’Ordenació Educativa (LOE), el Departament d’Educació va implantar el curs 2008-2009 els PQPI amb el desig de poder millorar el grau de preparació i les perspectives professionals del jovent inscrit a aquests programes. El PTT és una tipologia dels PQPI organitzada conjuntament pel Departament d’Educació i per les administracions locals.

Al llarg dels anys ha esdevingut un recurs formatiu necessari, útil i generalment, molt ben valorat i amb resultats molt positius d’inserció laboral i continuïtat formativa pels que han estat els seus beneficiaris.

Mostrar formulari de contacte