Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / ‘Anys Actius, Anys Vius’, lema de la Festa de la Gent Gran de la Seu d’Urgell 2019

‘Anys Actius, Anys Vius’, lema de la Festa de la Gent Gran de la Seu d’Urgell 2019

El programa de la celebració inclou, del 30 de setembre al 6 d’octubre, més d’una quinzena d’activitats adreçades als padrins i padrines de la ciutat
Festa de la Gent Gran de la Seu 2019
06/09/2019 19:50

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ho té tot a punt per tornar a celebrar la Festa de la Gent Gran, que enguany tindrà lloc del 30 de setembre al 6 d’octubre. El programa inclou més d’una quinzena d’activitats adreçades especialment als padrins i padrines de la ciutat.

La regidora de Gent Gran de l’Ajuntament urgellenc, Marian Lamolla, anima tot el col·lectiu a participar en els actes que es faran al llarg de la setmana, sota el lema 'Anys Actius, Anys Vius. Hi ha previstes sortides, xerrades, un taller de musicoteràpia, concerts, visites culturals i el ball Cerdà intergeneracional. Cal destacar que la celebració culminarà amb una jornada més institucional, en què es farà una missa, un concert, dinar i ball. “Espero que entre tots fem que aquest any la festa sigui ben lluïda”, remarca Lamolla.

El programa s'encetarà el dilluns 30 de setembre amb una trobada de germanor dels usuaris de les residències Llar de Sant Josep i de la Fundació Sant Hospital. A les dues del migdia participaran en un dinar amenitzat amb l'actuació del músic Jordi. La jornada continuarà a les set de la tarda, a la sala la Immaculada, amb la conferència ‘ACP, atenció centrada en la persona’, a càrrec de Cristina Aguar, directora d’Infermeria de la Fundació Sant Hospital.

Per dimarts 1 d’octubre, Dia Mundial de la Gent Gran, hi ha preparades tres propostes: a dos quarts d'onze del matí hi haurà una sessió de cant coral que oferiran els membres de la Coral de la Gent Gran de L’Esplai, tant a la residència de la gent gran de la Fundació Sant Hospital com a la Llar de Sant Josep; a les 12 del migdia, es farà una tertúlia a RàdioSeu, on es presentarà el contingut de la Festa de la Gent Gran 2019; i a les set de la tarda, a la Sala de la Immaculada tindrà lloc la xerrada 'Què és la llibertat?', a càrrec d’Elisa Farré, directora del SOC, politòloga i documentalista.

La celebració prosseguirà dimecres 2 d’octubre amb l’activitat 'Fem el carrer més nostre. Anem a Sant Esteve del Pont', proposta que s’inclou també dins de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. La visita guiada anirà a càrrec de Carles Gascón, i començarà al cap del passeig de Joan Brudieu. D'altra banda, a les set de la tarda, tindrà lloc la xerrada ‘Què cal saber de l’insomni?’, a càrrec del farmacèutic Joan Lluís Purgimon, a la Sala de la Immaculada.

Per dijous 3 d’octubre la Festa de la Gent Gran proposa dues activitats musicals: a les 11 del matí es realitzarà un taller gratuït de musicoteràpia, a càrrec de Pilar Planavila (musicoterapeuta),que tindrà lloc a l’aula 3.0 del CETAP (Telecentre). Les places estaran limitades per odre d’inscripció. A les set de la tarda se celebrarà un concert de l’alumnat de l’Escola Municipal de Música de la Seu d’Urgell i del Conservatori de Música dels Pirineus, a la Sala de la Immaculada.

Excursió a Salàs del Pallars

Per divendres  4 d’octubre hi ha organitzada una excursió a Salàs del Pallars. Els participants gaudiran de la proposta museística singular que ofereix aquest poble del Pallars Jussà, que consisteix en recrear botigues i espais d’època a partir de l’exposició i divulgació dels béns de consum quotidians.

Aquesta excursió a Salàs del Pallars inclourà una visita guiada a les botigues museu, establiments que venien exclusivament productes amb marca (‘ultramarinos y coloniales’, farmàcia, estanc, merceria-perfumeria i quiosc), i establiments que utilitzen necessàriament alguns d’aquests béns de consum immediats amb marca per a oferir algun tipis de servei.

Per anar a aquesta excursió cal fer inscripció prèvia al Consorci d’Atenció a les Persones, fins al 27 de setembre. Les places estan limitades i s'acceptaran per ordre d’inscripció. El preu de l’excursió, que inclou autocar, visites guiades i dinar, és de 20 euros. 

Ball Cerdà intergeneracional

Una edició més, la Festa de la Gent Gran de la Seu d’Urgell inclou en el programa la celebració del ball cerdà intergeneracional, que tindrà lloc el dissabte 5 d’octubre, a les 12 del migdia, a la plaça de les Monges.

Salutació de l'alcalde i de la regidora de la Gent Gran

Per diumenge  6 d’octubre, jornada central de la Festa de la Gent Gran, s'iniciarà el dia festiu a les deu del matí amb una missa solemne a la Catedral de Santa Maria d'Urgell, presidida per mossèn Ignasi Navarri, amb l'acompanyament de la coral de la Gent Gran de l’Esplai. A les 11 del matí, es farà una visita als avis i àvies de la Llar de Sant Josep, amb l'actuació musical del Vadim, una ballada de gegants i grallers i l’actuació de la Colla Gegantera i Grallera de la Seu d’Urgell.

A les 12 del migdia tindrà lloc l'acte institucional, a la Sala de Sant Domènec, amb la salutació de l'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega, i la regidora de la Gent Gran, Marian Lamolla. Tot seguit, els assistents podran gaudir de l'actuació musical de l’Orquestrina Trama, que interpretarà música tradicional del Pirineu.

Seguint la tradició, se celebrarà un dinar popular a la pista polivalent de la zona esportiva, a les dues del migdia. Després de l'àpat, a dos quarts de cinc de la tarda, hi haurà ball popular amb el Duo Làser. A la mitja part del ball es repartirà berenar pels assistents.

Per assistir al dinar i al ball caldrà fer inscripció prèvia abans del 30 de setembre al Consorci d'Atenció a les Persones. El preu és de 26 euros.

Col·laboradors

Un any més, la Festa de la Gent Gran està organitzada per la Regidoria de Gent Gran de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i compta amb la col·laboració del Consell Municipal de Gent Gran, l'Esplai de la Gent Gran, la Fundació Sant Hospital, la Llar de Sant Josep, RàdioSeu, l'Escola Municipal de Música i Conservatori de Música dels Pirineus, el Grup de ball i organització Ball Cerdà, el Bisbat d’Urgell, el Col·legi de Farmacèutics de Catalunya, la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura de la Generalitat de Catalunya, Consell Comarcal de l’Alt Urgell, la Creu Roja, el músic Jordi, la Cooperativa Cadí, Cristina Aguar, Elisa Farré, els alumnes del PTT i la Colla Gegantera i Grallera de la Seu d’Urgell.

Mostrar formulari de contacte