Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / 'Balla'm poesia', espectacle de dansa, música i arts plàstiques amb poemes de Ramon Besora aquest Sant Jordi a la Seu d'Urgell

'Balla'm poesia', espectacle de dansa, música i arts plàstiques amb poemes de Ramon Besora aquest Sant Jordi a la Seu d'Urgell

La proposta cultural es durà a terme diumenge 23 d’abril, a les 12 del migdia, a la Biblioteca Sant Agustí

Espectacle 'Balla'm poesia' a la Seu d'Urgell
Espectacle 'Balla'm poesia' a la Seu d'Urgell
19/04/2023 18:30

Diumenge vinent, 23 d'abril, diada de Sant Jordi, el pati de la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d’Urgell serà l’escenari de l’espectacle interdisciplinar ‘Balla’m poesia’, amb poemes de l’escriptor peramolí Ramon Besora musicats per Rosabel Bofarull. La proposta cultural serà en directe de la mà dels cors i solistes de l’aula de cant de l’Escola Municipal de Música (EMM) de la Seu d’Urgell, mentre que l’alumnat de l'Espai Municipal de Dansa ballarà un cicle de coreografies curtes creades per a l’ocasió, envoltats pels treballs elaborats per alumnes de l’Espai Municipal d’Art.

‘Balla’m poesia’ és un projecte interdisciplinar en el que la literatura, la música, la dansa i les arts plàstiques donen vida a les lletres. L'espectacle ha estat organitzat conjuntament amb el propi poeta a través de la Biblioteca Sant Agustí, l’Escola Municipal de Música, l’Espai Municipal de Dansa i l’Espai Municipal d'Art. La tasca per a fer-lo possible s'ha dut a terme durant el segon trimestre d’aquest curs.

L'acte comptarà amb la presència del mateix poeta peramolí, Ramon Besora, que farà la presentació. La música anirà a càrrec de l’alumnat dels cors de 7 a 12 anys, dues cantants solistes i un rapsoda, acompanyats per un pianista. La dansa la protagonitzarà un grup de ballarins i ballarines d'aquestes mateixes edats que reproduiran els poemes musicats posant-los moviment. Les arts plàstiques s'han treballat des de l’aula d’art.

Ramon Besora, l’autor

Ramon Besora Oliva és fill de Peramola. Pedagog, escriptor i editor, ha exercit durant molts anys com a mestre i ha col·laborat activament en la formació d'aquest sector professional. És autor de publicacions i articles sobre didàctica de la literatura i llibres de narrativa i poesia infantil. Ha presidit el Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (Clijcat), ha estat membre del jurat de diversos premis literaris, ha coordinat seminaris i simpòsiums, i ha estat guardonat amb premis nacionals i internacionals per la seva activitat docent i per les seves publicacions. Ha guanyat el Premi Baldiri i Reixac, el Premi de Literatura Infantil Atrapallibres i l’Octogone d’Honneur, atorgat pel Centre Internacional d’Études en Littérature de Jeunesse de París.

Per què 'Balla'm poesia'?

El títol 'Balla'm poesia' s'ha triat perquè les arts estan interrelacionades i amb l'objectiu de fer conèixer l’obra d’un gran poeta de l'Alt Urgell fent xarxa entre l’alumnat dels tres centres participants.

L'espectacle vol apropar el llenguatge de les arts escèniques i performatives des d’un escenari singular i de proximitat per als veïns i veïnes de la Seu d’Urgell com és la Biblioteca Sant Agustí.

Mostrar formulari de contacte