Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / ‘NO és NO. A l’Alt Urgell: festes lliures de sexisme’, campanya comarcal a favor de relacions lliures i respectuoses

‘NO és NO. A l’Alt Urgell: festes lliures de sexisme’, campanya comarcal a favor de relacions lliures i respectuoses

La iniciativa de sensibilització la promouen de forma conjunta el col·lectiu Dones Feministes de l’Alt Urgell, l’Oficina Jove i el Servei d’Atenció a les Dones

Imatge de la campanya 'NO és NO'
Imatge de la campanya 'NO és NO'
29/06/2017 15:10

Enguany s'endega a la comarca la campanya ‘No és No. A l’Alt Urgell: festes lliures de sexisme’, que promouen conjuntament el col·lectiu Dones Feministes de l’Alt Urgell, l’Oficina Jove i el Servei d’Atenció a les Dones. La iniciativa es basa en la que ja es va portar a terme l’estiu passat sota el lema ‘Festes lliures de sexisme’.

L’objectiu de la campanya és sensibilitzar la població jove i tota la ciutadania que tothom és responsable que en els ambients festius no hi hagi agressions sexistes. El promotors creuen que "cal visibilitzar i conscienciar a tots els nivells que en les festes es produeixen actituds agressores que formen part d’una violència masclista estructural i que, com a tals, no tenen cap mena de justificació i s’han de respondre de forma col·lectiva".

Així, la iniciativa se centra en facilitar les eines -amb l’elaboració d’un protocol d’actuació  i material de prevenció- per a la intervenció i l’empoderament individual per poder actuar davant de situacions d’assetjaments o agressions sexistes.

Diverses actuacions

La campanya inclou diverses actuacions que es van iniciar el passat 17 de juny a la Seu d’Urgell amb el taller formatiu ‘El sexisme també surt de festa’, a càrrec de l’Observatori Noctámbul@s, en què van participar l’equip de la campanya i diverses comissions de festa de la comarca, fonamentals en l’organització i gestió d’esdeveniments amb gran poder de convocatòria per a la gent jove.

Una altra acció de la campanya és l’elaboració d’un protocol d’actuació col·lectiva elaborat i consensuat de manera participada entre l’equip d’organització i les comissions de festes per tal d’establir les línies d’intervenció en cas d’agressió o assetjament sexista en qualsevol àmbit festiu.

A més a més, s’ha elaborat material de difusió de la campanya que es distribuirà a les festes i es farà arribar a tothom. Hi ha un manifest i falques informatives, cartells, lones, gots i xapes que seran presents a les principals festes majors de la comarca. Paral·lelament aquest material es podrà recollir a títol individual i prèviament a l’Oficina Jove i a l’Ateneu Alt Urgell.

MANIFEST 'NO és NO'

Mostrar formulari de contacte