Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / El projecte 'Dansa't' apropa la cultura i la dansa del Pirineu a més de 200 alumnes de la Seu i l'Alt Urgell

El projecte 'Dansa't' apropa la cultura i la dansa del Pirineu a més de 200 alumnes de la Seu i l'Alt Urgell

L’activitat, dinamitzada per Ivan Caro, s’adreça a l'alumnat de 5è curs de primària, en coordinació amb els mestres de música i d'educació física, així com els tutors dels grups escolars
Tercera edició del projecte 'Dansa't' (Foto: Ajuntament de la Seu d'Urgell)
19/01/2023 15:10

Un total de 220 alumnes de l'Alt Urgell participen durant els mesos de gener, febrer i març en el projecte Dansa’t. En l'activitat hi prenen part joves de la Seu d’Urgell, Castellciutat, Alàs, el Pla de Sant Tirs, Tuixent, Oliana i Montferrer. Concretament a la Seu i Castellciutat se’n beneficien 140 estudiants.

Aquesta és la tercera edició del Dansa't, que té com a objectiu donar a conèixer la dansa i la cultura del Pirineu als alumnes alturgellencs en horari lectiu. Els centres educatius que s'hi han sumat el curs 2022-2023 són l'Escola Albert Vives, l'Escola Pau Claris i La Salle de la Seu d’Urgell; l’Escola Castell-Ciutat de Castellciutat, l’Escola Rosa Campà de Montferrer, l'Escola Sant Esteve d’Alàs, l’Escola de Tuixent, l’Escola Arnau Mir del Pla de Sant Tirs i l’Institut Escola d’Oliana.

La iniciativa, dirigida per Ivan Caro, educador social, músic i professor de gralla, dansa tradicional, flabiol i tamborí de l’Escola Folk del Pirineu d’Arsèguel, s’adreça a l'alumnat de 5è curs de primària, i al cicle superior de les escoles rurals, en coordinació amb els mestres de música i d'educació física, així com els tutors directes.

Dia Dansa’t Pirineu

El divendres 14 d’abril se celebrarà el Dia Dansa’t Pirineu, una festa de cloenda de l’edició d’enguany on hi prendrà part tot l’alumnat que ha rebut les classes. El matí acollirà danses i altres manifestacions culturals del Pirineu.

Vincles entre els centres educatius

Dansa’t fa servir la dansa com una eina per crear vincles entre els alumnes de l’escola i la resta de centres educatius del territori. Les danses que es treballen són majoritàriament del Pirineu, però també n’hi ha alguna d’altres indrets. En les sessions d’aquest projecte es treballen tant danses col·lectives com en parella, així com cançons, jocs dansats i altres propostes per enfortir el grup.

Dansa’t és un projecte creat per l’Escola Folk del Pirineu, que compta amb la col·laboració de l’IDAPA i s’emmarca en el Pla Educatiu d’Entorn de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell.

Mostrar formulari de contacte