Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Vint-i-sis municipis de la demarcació de Lleida rebran 2,8 MEUR per tirar endavant projectes que redueixin la sinistralitat

Vint-i-sis municipis de la demarcació de Lleida rebran 2,8 MEUR per tirar endavant projectes que redueixin la sinistralitat

Es preveu una nova convocatòria a començaments de 2024 per donar resposta a ajuntaments que n'han quedat fora

El director del Servei de Trànsit, Ramon Lamiel, i la delegada del Govern a Lleida, Montse Bergés. (Foto: ACN)
El director del Servei de Trànsit, Ramon Lamiel, i la delegada del Govern a Lleida, Montse Bergés. (Foto: ACN)
25/01/2023 17:30

Vint-i-sis municipis de la demarcació de Lleida rebran un total de 2,8 milions d'euros per tirar endavant projectes que promoguin la pacificació de trànsit i la reducció de la sinistralitat i que han d'estar fets a mitjans de 2024. Així ho han explicat el director del Servei Català de Trànsit (SCT), Ramon Lamiel, i la delegada del Govern a Lleida, Montse Bergés, durant la presentació de la línia de subvencions de 10 MEUR per a municipis de menys de 50.000 habitants. A Ponent s'hi destinaran 1,8 MEUR a 18 ajuntaments i 1 milió al Pirineu i el Solsonès.

Es preveu treure una nova convocatòria a començaments de l'any que ve per donar resposta a ajuntaments que han quedat fora en aquesta i que són 136 a tot Catalunya, 26 dels quals a Ponent. L'import inicial del programa, de 5 milions d'euros, es va ampliar fins als 10 milions per donar resposta a la gran quantitat de sol·licituds. En total, es van presentar a la convocatòria 226 ajuntaments i 90 d'aquests municipis rebran finalment les subvencions perquè complien els requisits.

Durant la seva compareixença, segons ha avançat l'ACN, el director del Servei Català de Trànsit, Ramon Lamiel, ha explicat que "aquest programa és una bestreta del 100% perquè els municipis puguin desenvolupar els projectes de mobilitat segura i sostenible. Els elements que més destaquen són les intervencions a les travesseres, actuacions d'accessibilitat i reduccions de velocitat".

Mostrar formulari de contacte