Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / 288 alumnes participen de les plantades d'arbres al parc Cadí-Moixeró

288 alumnes participen de les plantades d'arbres al parc Cadí-Moixeró

L'activitat s'ha fet en diferents punts de la cara sud de la reserva natural

30/05/2008 16:17

Un total de 288 alumnes han participat en plantades d’arbres al Parc Natural del Cadí-Moixeró al llarg d’aquest curs. L’objectiu de les plantades i trobades amb escolars és donar a conèixer la vegetació de la zona i ensenyar la mainada com ser respectuosa envers els arbres i els boscos. Han plantat uns 80 arbres, majoritàriament espècies autòctones, i en alguns indrets plantes medicinals i aromàtiques.

Ha participat en les activitats alumnat de totes les edats, des de 3 anys fins a 12 anys, de set escoles, concretament dels col.legis Galceran de Pinós, de Bagà; Sant Llorenç, de Guardiola de Berguedà; Santa Margarida, de Gósol; L’Albiol, de Sant Julià de Cerdanyola; Pedraforca, de Saldes; el CEIP de Tuixent, i Serrat Voltor, de Vallcebre.

Els dies previs i posteriors a les plantades, l’alumnat treballa a l’aula coneixements sobre la flora del Parc, els arbres i com plantar i tenir cura dels arbres.

La brigada del Parc s’ha encarregat de les tasques de condicionament de part dels indrets on es feien les activitats i ha participat i ajudat la mainada en les feines de plantació d’arbres. També hi ha participat l’educadora ambiental. Les brigades municipals i la mainada mateixa es faran càrrec de regar els arbres plantats, cosa que garantirà l’èxit de les plantacions i farà possible que aquests exemplars esdevinguin un referent per a tots els infants de les escoles participants.

En les escoles amb poc nombre d’alumnes (Gósol, Saldes i Vallcebre), cada escolar ha plantat un arbre i hi ha col·locat etiquetes amb el seu nom, el de l'escola i el de l'espècie. La resta d’escoles han fet les plantades per grups i també han posat el nom de tothom del grup a les etiquetes.

Els llocs escollits per fer les plantades han estat l’àrea recreativa de Riugréixer, la font del Panxut, el camí del cap de la Creu, carrers de Sant Julià de Cerdanyola, la piscina municipal de Saldes, carrers vora l’església i el cementiri i també els patis de les escoles i horts pròxims.

Mostrar formulari de contacte