Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / 52 ramaders i 34.000 caps de bestiar participen en el projecte de reagrupament de ramats per evitar atacs de l'ós bru

52 ramaders i 34.000 caps de bestiar participen en el projecte de reagrupament de ramats per evitar atacs de l'ós bru

02/07/2010 13:31

52 ramaders de 4 comarques del Pirineu (Pallars Sobirà, Pallars Jussà, Alta Ribagorça i Val d'Aran) participen en el projecte de reagrupament de ramats per evitar atacs de l'ós bru. El global de ramats reagrupats sumen 34.000 animals. Oscar Augé, delegat de Medi Ambient al Pirineu, ha dit que des que es va posar en marxa el programa no s'ha detectat cap atac de l'ós en ramats reagrupats.

Augé ha explicat que l'objectiu és fer la feina dels ramaders més segura. Es tracta d'unir ramats de diferents pagesos a la muntanya i un sol pastor els vigila durant tot l'estiu. Un programa informàtic que elabora un mapa de zones d'incidència de l'ós també ajuda a manejar els ramats per la muntanya.

Aquesta mesura es va iniciar al 2007 i ha demostrat ser molt efectiva. Aquest any s'ha certificat la presència en el conjunt del territori català de, com a mínim, 8 exemplars d'ós bru, i s'espera que aquest nombre s'incrementi durant l'estiu.

La presentació del programa s'ha fet a Llessui (Pallars Sobirà), on 8 ramaders han reagrupat el seus ramats.

Mostrar formulari de contacte