Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / A la venda les entrades per a la cantata 'Els Minairons de la Freita'

A la venda les entrades per a la cantata 'Els Minairons de la Freita'

Els tiquets, al preu de 3 euros, es poden trobar a l'Espai Ermengol i serveixen per col·laborar amb l'organització L'esdeveniment, amb la implicació de 300 infants, es podrà veure diumenge, dia 26, a la Pista Polivalent de la Seu
Cantata 'Els Minairons de la Freita' - Assaig
20/04/2015 16:33

Aquest dilluns s'han posat a la venda, al preu de 3 euros, les entrades per a la cantata 'Els Minairons de la Freita' que tindrà lloc aquest diumenge, 26 d'abril, a les sis de la tarda a la pista polivalent de la zona esportiva de la capital alturgellenca. Els tiquets es poden aconseguir a l'Espai Ermengol i serveixen perquè tothom qui vulgui col·labori econòmicament amb l'organització.

L'esdeveniment preveu reunir a l'escenari uns 300 alumnes de les escoles de la Seu d'Urgell i de la ZER Urgellet, acompanyats pel Cor de Noies de l'Escola Municipal de Música, la coral de l'Esplai de la Gent Gran i un conjunt de set músics. A més a més, hi ha la col·laboració especial de la cantant Anna Roig.

La cantata 'Els Minairons de la Freita' és una obra inèdita, composada expressament per Pilar Planavila, sobre el conte del mateix nom, escrit per Albert Galindo. L'objectiu és fer una activitat comuna entre els infants participants, d'entre 7 i 8 anys, i les escoles del territori. Per fer-ho realitat, s'ha comptat amb la col·laboració de diferents artistes locals i catalans, en base a una llegenda i uns personatges representatius de la Seu d'Urgell i del Pirineu.

Participants

Els centres participants són les escoles Albert Vives, La Salle, Pau Claris, La Valira, Castellciutat, La Salle, Els Agols de Montferrer i Arnau Mir del Pla de Sant Tirs. La música i les lletres són de Pilar Planavila, i les danses són creació d'Ivan Caro. Els altres músics que s'hi han implicat són Tito Peláez, Jordi Maria Macaya, Elias Porté, Arnau Obiols i Narcís Mellado. L'arranjament de la cantata per a instruments tradicionals l'ha fet Antoni Miralpeix.

La direcció escènica és de Genissa G. Carricondo; i l'escenografia, de Josepa Travé, amb la col·laboració dels usuaris del Taller Claror. L'organització dels voluntaris pel dia de l'estrena de la cantata la porta a terme Marisol Salvadó. Finalment, també s'hi han implicat els Diables de l'Alt Urgell.

Gravació d'un CD

Després de l'estrena de la cantata s'enregistrarà un CD amb la història narrada i les cançons de la cantata. La gravació es farà en una de les escoles participants, amb la presència de músics professionals, l'artista convidada Anna Roig, els nens i nenes protagonistes d'aquest concert i la coral de l'Esplai de la Gent Gran.

Aquesta cantata compta amb un pressupost d'11 mil euros. El 75% del seu finançament és públic a través de subvencions de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, l'IDAPA i l'Ajuntament de la Seu d'Urgell. El 25% restant es finançarà a través d'aportacions d'empreses de la ciutat i la comarca, com també amb els diners de la venda del CD i les donacions (3 euros) de les entrades al concert, que preveu reunir entre 700 i 900 espectadors.

Mostrar formulari de contacte