Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / A punt la tercera edició de l'Escola de Pastors, amb 11 alumnes

A punt la tercera edició de l'Escola de Pastors, amb 11 alumnes

Aquest any el projecte Grípia ha rebut vint sol.licituds El perfil dels demandants és de joves que volen reorientar la seva vida professional davant la crisi
Pastors del Pallars Sobirà - Muntanya de Llessui
30/12/2010 09:26

L'Escola de Pastors del Pallars ja ha seleccionat la nova formada d'alumnes per al 2011. De les 20 sol·licituds presentades s'han escollit 11 persones que començaran el nou curs.

Curiosament, el perfil és molt similar a les dues edicions anteriors. Es tracta de persones que tenen la intenció d'aprendre l'ofici i per tant configurar-se com el futur imminent de la nova pagesia.

La mitjana d'edat torna a ser molt jove, de 31 anys, la mateixa que ens les dos edicions anteriors. El grup més gran d'edat es troba entre els 30 i els 35 anys, seguit de la franja més jove, entre 23 i 29 anys. Només hi ha un aspirant de més de 40 anys.

Quant a la procedència, el 64% prové de l'àrea de Barcelona, especialment del Vallès. Els territoris de Lleida, Tarragona, Girona i el País Valencià aporten cadascun un 9%.

Per situació professional, molts d'ells es troben a l'atur o estan reorientant el seu futur professional. La pagesia és el sector triat pel fet que és el que més s'apropa als seus interesos personals. En molts casos era una orientació laboral que arrossegaven de feia molt de temps però que no havien pogut plantejar-se fins a l'actualitat. L'actual situació econòmica, que equilibra tots els sectors, fa que la pagesia ja no es vegi com una opció desfavorida. En l'elecció també hi té a veure una filosofia d'autosuficiència.

El tercer curs del Projecte Grípia començarà el 28 de febrer, a Casa Agustí de Llagunes. És un edifici veïnal que pertany al municipi de Soriguera. Com sempre se seguirà l'estructura de l'escola que consisteix amb un mes de teòrica i 4 mesos de pràctiques en zones dels Pallars, l'Alta Ribagorça, la Garrotxa i el Montseny. En aquest sentit, hi ha la col.laboració del Centre de Sostenibilitat Territorial d'Olot, l'Associació Aladula i l'Ajuntament de Montseny. També es treballarà amb d'altres comarques com la Noguera i la Segarra.

Mostrar formulari de contacte