Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Acció Climàtica comença a fer el pagament dels ajuts per les gelades en explotacions de fruita

Acció Climàtica comença a fer el pagament dels ajuts per les gelades en explotacions de fruita

El Pallars Jussà és l'única comarca de l'Alt Pirineu inclosa en les compensacions. L'episodi de l'abril passar va afectar més de 16.000 Ha fructícoles, principalment a la plana de Lleida i el Camp de Tarragona
Peres afectades per la gelada, en la seva fase de creixement (Foto: ACN)
29/12/2022 13:35

El Departament d'Acció Climàtica ha iniciat aquest dijous el pagament corresponent als ajuts per a les explotacions agràries afectades per les gelades de principis d'abril. A l'Alt Pirineu i Aran, la mesura inclou finques de fruita del Pallars Jussà. La resta de comarques són sobretot de la plana de Lleida i el Camp de Tarragona, juntament amb l'Anoia, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta. 

L'objecte d'aquests ajuts és la compensació de les pèrdues no cobertes per les assegurances agràries de les explotacions de fruita dolça i ametller afectades, per garantir-ne la viabilitat econòmica. L'ajut es fixa en relació al grau d'afectació de cada explotació. El 25 de juliol el Departament va publicar l'ordre que aprovava les bases reguladores d'aquests ajuts i el 28 de juliol es va publicar la resolució que els convocava. Es van presentar 2.015 sol·licituds, que sumen una superfície sol·licitada de 25.821 hectàrees. De les sol·licituds rebudes 222 no van ser admeses i es van desisitir 174 més, perquè no responien als requeriment d'aportació de documentació en el termini establert.

Finalment, el 15 de desembre es van resoldre favorablement 1.465 expedients amb un import resolt de 16.625.685 euros, corresponents a 16.645 hectàrees; és a dir, una mitjana d'uns 1.000 euros per hectàrea. Amb un total de 7.954,37 hectàrees notificades, la comarca del Segrià és la que rep més ajuts, per valor de 9,6 MEUR, seguida del Pla d'Urgell amb 2,1 MEUR per 1.677,99 hectàrees.

Mostrar formulari de contacte