Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Accions prèvies a la campanya 'No és No' de l'Alt Urgell

Accions prèvies a la campanya 'No és No' de l'Alt Urgell

Una trobada d'experiències i un taller sobre l'oci nocturn i les violències sexistes, propostes per millorar el protocol alturgellenc. El Col·lectiu de Dones Feministes de l’Alt Urgell, l'OJAU i el SIAD treballen per prevenir i actuar contra l’assetjament sexista durant les nits de festa major

Campanya 'No és no'
Campanya 'No és no'
02/05/2018 19:25

Com a accions prèvies a l’inici de la campanya "No és No. A l’Alt Urgell: festes lliures de sexisme", que es durà a terme el pròxim estiu, el Col·lectiu de Dones Feministes de l’Alt Urgell, l’Oficina Jove de la comarca i el Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) han organitzat dues activitats.

La primera proposta tindrà lloc aquest divendres, 4 de maig, a les vuit del vespre, a l’Ateneu de l’Alt Urgell, on es farà un intercanvi d’experiències amb altres campanyes i protocols d’actuació contra les agressions sexistes durant les nits de festa. Hi participaran Poble Sec Feminista, de Barcelona, amb el "Protocol d’actuació contra agressions sexistes FM Poble Sec", i Stop Violències, d'Andorra, amb la campanya "No, i punt. Respecta la festa de totes".

La segona activitat serà dissabte 5 de maig, al CETAP de la Seu d’Urgell, i constarà d'un taller sobre l'oci nocturn i les violències sexistes, que es desenvoluparà d'onze del matí a dos quarts d’una del migdia. Tot seguit, es farà una sessió per revisar el protocol "No és No. A l’Alt Urgell: festes lliures de sexisme". Ambdues activitats aniran a càrrec de l’entitat Creación Positiva.

Participació de les comissions de festes

El protocol d’actuació col·lectiva de l'estiu passat a l'Alt Urgell va ser elaborat i consensuat de manera participada entre l’equip motor i les comissions de festes per establir les línies d’intervenció en cas d’agressió o assetjament sexista. Ara, des del Col·lectiu de Dones Feministes de l’Alt Urgell, l’Oficina Jove de l’Alt Urgell i el SIAD es convida especialment a participar en la trobada d’experiències i el taller a totes aquelles persones i entitats amb un paper actiu en l’organització i dinamització de festes majors a la comarca.

Cal recordar que la campanya "No és No. A l’Alt Urgell: festes lliures de sexisme" té com a objectiu prevenir, sensibilitzar i actuar contra les agressions i l’assetjament sexista durant les nits de festa major a l’Alt Urgell.

Mostrar formulari de contacte