Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Acord a la Seu per avançar l'horari dels plens al consistori

Acord a la Seu per avançar l'horari dels plens al consistori

Aprovada també la derogació de l'Ordenança Reguladora de les Unions de Fet i el subarrendament d'un local a la Fundació Integra Pirineus. PDeCAT i ERC donen el vistiplau a l'addenda al conveni de Serveis Socials signat amb el Consell Comarcal, amb el vot contrari de Compromís i la CUP
Ple municipal 04.12.2017
05/12/2017 20:10

El ple de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat aquest dilluns avançar l’hora de celebració de les sessions plenàries, que passaran a convocar-se cada segon dilluns de mes a les set del vespre, i no a les vuit com fins ara. La decisió de canviar la programació dels plens va comptar amb el suport de l’equip de govern (PDeCAT), ERC i Compromís per la Seu, que van remarcar que aquest pas va "en la línea de conciliar la vida laboral i familiar". Tanmateix, la proposta va rebre el vot en contra de la CUP. El regidor Pau Lozano va justificar el seu posicionament perquè considera que la modificació de l'horari és només simbòlica no afavoreix la ciutadania, "que ho tindrà més difícil per assistir-hi".

D'altra banda, la sessió plenària va donar el vistiplau unànime a subarrendar a la Fundació Integra Pirineus el pàrquing del local del Bisbat d'Urgell ubicat al passeig del Parc, on es traslladaran els estudis de RàdioSeu. També tots els grups van votar a favor de derogar l'Ordenança Reguladora de les Unions de Fet de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, ja que actualment es disposa d'un registre de la Generalitat de Catalunya que la supleix. En aquest sentit, des del consistori sí es farà l'assessorament en aquest àmbit quan algú ho sol·liciti.

Addenda en la prestació dels serveis socials

Una altra qüestió que va debatre el ple va ser la subscripció d'una addenda al conveni signat entre l'Ajuntament de la Seu i el Consell Comarcal de cooperació per a la gestió i la prestació dels serveis socials del període 2016-2019, dins del contracte-programa amb el Departament de Benestar Social i Família. La tinent d'alcalde de Serveis Socials Anna Vives va subratllar que "els canvis preveuen un augment de la ràtio de professionals i millores en els àmbits de la igualtat i joventut".

La inclusió dels nous serveis va rebre el vot favorable del PDeCAT i ERC, mentre que hi van votar en contra Compromís i la CUP. Pel que fa als vots negatius, la regidora Conxita Rabassa va fer incidència en les discrepàncies en relació amb el model comarcal de gestió dels serveis socials i va defensar "el municipalisme", a més de qüestionar les entitats externes compartides amb el Consell Comarcal de l'Alt Urgell. Per la seva banda, el regidor cupaire Pau Lozano també va expressar el desacord amb el model i va considerar necessari que sigui el consistori el que determini les actuacions referent a l'atenció a les persones.

Pancarta reivindicativa

Al ple no hi va poder assistir el regidor Òscar Ordeig, de Compromís per la Seu, que es va excusar. D'altra banda, abans de la sessió plenària el regidor de la CUP Pau Lozano va penjar una pancarta reivindicativa a la sala d'actes del consistori amb el text "Llibertat Presos i Preses Polítiques".

Mostrar formulari de contacte