Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Acord entre administracions per facilitar l’ocupació de llocs de treball transfronterers

Acord entre administracions per facilitar l’ocupació de llocs de treball transfronterers

El Govern de la Generalitat de Catalunya, el Govern d’Andorra i l’Ajuntament de la Seu anuncien l’inici dels treballs conjunts per coordinar-se en aquest àmbit. Actualment hi ha 900 ofertes de llocs de treball pendents de cobrir al Principat
Reunió a la Seu (Foto: Ajuntament de la Seu d'Urgell)
16/12/2016 18:00

El Govern de la Generalitat de Catalunya, el Govern d’Andorra i l’Ajuntament de La Seu d’Urgell han acordat aquest divendres treballar conjuntament amb l’objectiu de facilitar l’ocupació de llocs de treball transfronterers. La decisió s’ha fet pública després de la reunió celebrada a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, en què hi ha participat el secretari general del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta; la secretària d’Estat d’Afers Socials i Ocupació d’Andorra, Ester Fenoll, i l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla.

En relació amb l'acord, Josep Ginesta ha destacat que s'ha constatat que les necessitats del mercat laboral de les empreses andorranes i dels treballadors de la Seu d’Urgell, l'Alt Urgell i les seves àrees d’influència, "superen les fronteres administratives". I ha afegit: "És per això que hem optat per coordinar-nos i trobar solucions”.

En aquest sentit, el secretari general també ha fet una crida a les persones interessades a cobrir 900 llocs de treball al Principat que encara no estan ocupats, segons una informació facilitada pel Govern d’Andorra. "És una oportunitat que cal aprofitar”, ha subratllat.

Mesures de cooperació

Els representants dels governs català, andorrà i de la Seu d’Urgell han decidit continuar els treballs conjunts després del període nadalenc “per establir mesures de cooperació entre el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i l’Agència d’Ocupació d’Andorra”. Entre les accions que s’estudien hi ha donar cobertura a la intermediació a les oficines de treball per a les persones que volen treballar a Andorra, així com buscar un instrument perquè les ofertes de treball de les empreses andorranes passin pels circuits del SOC i el portal Feina Activa.

Finalment, Josep Ginesta ha subratllat que “les polítiques actives d’ocupació s’han d’ajustar a les necessitats de les persones de la Seu d’Urgell i la comarca, així com de les empreses andorranes, fet que requereix fer formació segons les demandes de les persones i empreses d'ambdues bandes de la frontera”.

 

Mostrar formulari de contacte