Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Acord amb les operadores per ampliar els plans de dades sense cost davant l'augment de demanda

Acord amb les operadores per ampliar els plans de dades sense cost davant l'augment de demanda

La conselleria de Polítiques Digitals ha ampliat també la capacitat de la xarxa de fibra òptica de la Generalitat per garantir l'ample de banda durant la crisi sanitària pel coronavirus
Acord amb les operadores
19/03/2020 22:15

El Govern, a través de la conselleria de Polítiques Digitals, ha acordat amb les grans operadores ampliar els plans de dades per fer front a l'augment de demanda experimentat arran del confinament decretat pel coronavirus. Les companyies s'han compromès a ampliar, sense cost els plans de dades als seus abonats amb l'objectiu de no deixar-los sense internet "durant aquesta situació d'excepcionalitat".

Per la seva banda, el departament ha ampliat la capacitat de la xarxa de fibra òptica de la Generalitat perquè els operadors locals puguin garantir a la ciutadania un "ample de banda" que suporti l'augment de la demanda, en algunes zones de Catalunya superior al 300 per cent. A més, s'ha definit un protocol amb el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) per habilitar operaris que puguin accedir a la zona confinada de l'Anoia en cas d'incidències en el servei de telecomunicacions.

En referència a la prohibició de canviar de companyia operadora de números de telefonia fixa i mòbil mentre duri l'estat d'alarma, el conseller Jordi Puigneró ha anunciat l'activació de mesures en l'àmbit polític i comunitari per revertir una mesura que "limita de manera injustificada la competència i pot vulnerar drets digitals".