Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Acord Catalunya-Andorra per a la gestió i promoció de l'Aeroport de la Seu

Acord Catalunya-Andorra per a la gestió i promoció de l'Aeroport de la Seu

Santi Vila i Jordi Alcobé signen el conveni, que preveu que el Govern andorrà assumeixi la meitat del dèficit d'explotació El Principat també s'implica en la divulgació del camp de vol per atraure-hi viatgers
Aeroport - Conveni Catalunya-Andorra
08/01/2015 19:25

El govern d'Andorra es farà càrrec del 50% del dèficit d'explotació, amb un topall de 300.000 euros anuals, de l'aeroport d'Andorra-la Seu d'Urgell. Aquesta és una de les clàusules del conveni entre els Governs català i andorrà per a la cogestió i promoció de la infraestructura durant els propers 5 anys. 

El pacte l'han signat aquest dijous a la tarda, al vestíbul de l'aeroport, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, i el ministre d'Economia i Territori d'Andorra, Jordi Alcobé, al mateix aeroport. Tant Vila com Alcobé han destacat la importància de poder posar en servei públic i comercial l'aeroport, que era una ''demanda'' del territori per poder ''obrir portes'' al turisme i altres sectors empresarials.

El govern d'Andorrà aportarà un import fix de diners a l'aeroport en funció del nombre de viatgers que arribin. Alcobé, ha volgut deixar clar que, finalment, el govern del Principat ''s'implica'' en al infraestructura, tant políticament com econòmicament, ja que a través d'Andorra Turisme també s'està treballant per buscar mercat que pugui operar a la infraestructura.

En aquest sentit, Santi Vila, ha volgut posar de manifest que estan molt agraïts per la ''complicitat'' amb el govern andorrà per posar en marxa un aeroport que ''jugarà un paper important'' al Pirineu i a Andorra.

El conveni que s'ha signat també preveu crear una comissió mixta formada per tres representants dels dos governs. La presidència i la secretaria de la Comissió seran exercides respectivament de forma rotatòria i anual per un dels representants de la Generalitat o del govern d'Andorra. Aquest primer any, serà Andorra qui ostentarà aquesta presidència i el conveni es prolonga durant els propers 5 anys.

Petició a Rajoy per rebre avions de fora l'Espai Schengen

La signatura del conveni s'ha fet pocs minuts després que el conseller i les autoritats andorranes hagin acomiadat el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que s'ha enlairat des de l'aeroport una vegada ha finalitzat el seu viatge oficial de dos dies al Principat d'Andorra.

Vila ha tingut una breu conversa amb Rajoy, a qui ha demanat que s'agilitzi l'autorització per poder volar fora de l'espai Schengen des d'aquest aeroport que el mateix Rajoy ha estat un dels primers ha fer servir de forma pública.

Mostrar formulari de contacte