Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Acord de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell amb la Coordinadora Casetes per a l'espai de caravanes d'enguany

Acord de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell amb la Coordinadora Casetes per a l'espai de caravanes d'enguany

El consistori mantindrà "cautelarment" el model de la Festa Major del 2019 per donar cabuda a les 79 colles inscrites, tot i que manté la voluntat de redefinir la zona per a properes edicions i augmentar-ne la seguretat. Les reunions per a aquests canvis començaran el mes vinent
Reunió de l'Ajuntament de la Seu amb la Coordinadora Casetes
10/08/2022 11:35

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha arribat a un acord amb la Coordinadora Casetes per mantenir "cautelarment" el model del recinte de caravanes de la Festa Major 2019 de cara a l'edició d'enguany. D'aquesta manera, el consistori dóna resposta a la reclamació que havia fet el col·lectiu perquè s'encabís la totalitat de les 79 colles que havien presentat la sol·licitud per instal·lar-s'hi, després que la setmana passada es va fer un sorteig que limitava aquesta xifra a només 60 parcel·les.

La decisió s'ha pres a la reunió d'urgència que l'Ajuntament havia convocat, a petició de la Coordinadora, i que va omplir la sala de plens municipal. Prèviament, un grup de persones es van concentrar a la plaça dels Oms per reclamar una solució a aquesta qüestió. La trobada va ser encapçalada per l'alcalde, Francesc Viaplana, i els representants de les colles.

En declaracions a RàdioSeu, el regidor de Festes i Tradicions, Carlos Guàrdia, ha agraït la "bona acceptació de la reunió, amb molt públic, cosa que demostra l'interès que desperten les casetes en relació amb la Festa Major", i ha valorat el comunicat que havia publicat la CC. Guàrdia ha destacat que amb aquesta trobada l'Ajuntament ha donat resposta a les dues reclamacions que feien les colles: convocar una reunió d'urgència i mantenir provisionalment, per aquest any, el model del 2019.

En tot cas, el tinent d'alcalde ha assenyalat que es manté la voluntat de redefinir l'Espai Casetes de cara a futures edicions. Per això, quan hagi passat la Festa Major d'enguany en duran a terme noves reunions, en què és previst que la Coordinadora també hi presenti la seva proposta. De moment, la proposta de l'equip de govern municipal passa per reduir a 65 el nombre de caravanes instal·lades, per tal d'"espaiar al màxim possible" el recinte.

Millorar la seguretat del recinte

Al respecte, Carlos Guàrdia ha emplaçat la CC i les colles a implicar-se en la preparació de properes edicions i a ser proactius a l'hora de cercar solucions, sobretot, pel que fa a les necessàries millores en la seguretat. Una altra opció que ja s'estudia per encabir el màxim possible de colles és aprofitar espais del camp de terra que fins ara no s'han fet servir per a les caravanes, com podria ser la part on els anys anteriors s'hi ha instal·lat els lavabos mòbils. Això passaria per traslladar aquest servei a un altre indret.

Guàrdia subratlla que és molt important de disposar "d'espais lliures i amplis" dins el recinte, per tal que es pugui evacuar ràpidament en cas que fos necessari. D'altres mesures que s'estudien és prohibir la presència de sofàs o matalassos, pel risc d'incendi que comporten, o bé que cada caravana disposi d'un extintor i que cada colla impulsi l'ús de gots reutilitzables per reduir els residus generats. A la reunió l'Ajuntament va constatar que algunes colles no volen implantar aquestes mesures.

Aquest dijous mateix, l'Ajuntament té previst trametre a la CC el conjunt de propostes de millora, per tal que les colles en facin la seva valoració conjunta. L'ens municipal remarca que la voluntat d'aquests suggeriments és millorar el funcionament del recinte i reduir-hi riscos que s'havien constatat en anys anteriors.

Mostrar formulari de contacte