Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Acord de l'Institut Català de les Dones per prevenir la violència de gènere a l'Alt Pirineu

Acord de l'Institut Català de les Dones per prevenir la violència de gènere a l'Alt Pirineu

10/06/2010 11:56

La presidenta de l’Institut Català de les Dones, Marta Selva, i el president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Xavier Ribera, han signat un acord de col·laboració per ampliar i reforçar el Servei d’Informació i Atenció a les Dones de la comarca. L’acord, que es formalitza a través d’un contracte programa, suposa una inversió de 5.270,83€.

El pacte segueix la línia d'altres convenis a l’Alt Pirineu i Aran. L'any passat es van cinc contractes programa amb els Consells de l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, el Pallars Jussà i Aran, i amb els ajunl Conselh Generau d’Aran i l’Ajuntament de Sort. Això, suposa una inversió per als anys 2009 i 2010 de 215.000 € per reforçar l’atenció a les dones que ofereixen els SIAD d’aquestes comarques.

Els SIAD ofereixen informació, orientació i assessorament en tots aquells aspectes relacionats amb la vida de les dones: àmbit laboral, social, personal, familiar i altres. També incrementen l’eficàcia en la sensibilització social, la prevenció i la detecció de les situacions de violència masclista.

L’objectiu de l’ICD, òrgan adscrit al Departament d’Acció Social i Ciutadania, amb la signatura dels contractes programa és enfortir les polítiques locals de suport a les dones i promoure la consolidació i/o creació d’espais de referència que atenguin les seves demandes. El nou marc de col·laboració i coordinació respon a criteris d’equilibri territorial i universalitza l’accés a aquests serveis.

L’ICD va signar l’any passat acords per reforçar el funcionament de 82 d’aquests serveis en el territori de Catalunya per millorar i apropar l’atenció a les dones. Enguany té previst signar-ne 20 més, entre els quals es troba el del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, que es formalitza avui.

Mostrar formulari de contacte