Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Acord entre Acció Social i les farmàcies per vendre preservatius a meitat de preu

Acord entre Acció Social i les farmàcies per vendre preservatius a meitat de preu

11/03/2010 12:13

El Departament d’Acció Social i Ciutadania, els col·legis de farmacèutics i Durex comencen avui una nova campanya per promocionar l’ús del preservatiu entre els joves. La iniciativa consistirà en la venda a les farmàcies de capses de tres preservatius a 1’5 euros, un preu un 50% inferior al de mercat.

Així, 600 farmàcies de Catalunya que voluntàriament s’han adherit a aquesta campanya estan oferint ja aquestes capses. Amb el descompte, es fomenta que la gent jove conegui i utilitzi els preservatius a l’hora de mantenir relacions sexuals, ja que aquest mètode anticonceptiu és l’únic que preveu la transmissió del virus de la SIDA. L’objectiu és que el preservatiu sigui percebut com el recurs de referència per evitar relacions de risc i les malalties de transmissió sexual.

Tot i que en els darrers anys s’ha detectat un descens de nous infectats entre la població catalana i, en general, europea, el Departament d’Acció Social alerta que el col·lectiu jove continua essent un dels grups de la població que més contrau el virus, principalment com a conseqüència d’haver mantingut relacions sexuals sense protecció. En aquest sentit, el 47% dels nous casos d’infecció de VIH que s’han declarat a Catalunya en el període 2001 – 2009 són entre persones de 15 a 34 anys. En total, s’han detectat 5.495 casos, 4.468 homes i 1.286 dones, i d’aquests, 2.700 corresponen a joves (1.984 nois i 716 noies). El primer grup de població amb més casos de VIH registrats en aquest període ha estat el comprès a la franja 30-34 anys, amb el 20,5% dels nous casos.

Mostrar formulari de contacte