Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Acord entre Cellers Torres i l'Ajuntament de Tremp per preservar un alzinar de 10 hectàrees

Acord entre Cellers Torres i l'Ajuntament de Tremp per preservar un alzinar de 10 hectàrees

El conveni vol fomentar la bona gestió agrícola i la recuperació del patrimoni arquitectònic cultural

31/03/2015 18:42

Cellers Torres i l'Ajuntament de Tremp han signat un conveni de col·laboració per desenvolupar conjuntament un projecte de millora de la biodiversitat a la finca de Sant Miquel de Tremp, al Pallars Jussà, propietat de l'empresa vitivinícola des de finals dels anys noranta.

L'acord l'han signat Miguel A. Torres, president de Cellers Torres, amb seu a Vilafranca del Penedès, i Víctor Orrit, alcalde de Tremp. Torres col·laborarà amb l'Ajuntament per potenciar la biodiversitat d'un l'alzinar de 10 hectàrees que va adquirir l'empresa fa 5 anys amb la finalitat d'evitar-ne l'especulació per l'explotació de la grava i preservar una zona d'alt valor ecològic, promovent així la gestió forestal sostenible.

L'acord també permetrà complementar l'oferta ecoturística que Torres pot desenvolupar en aquests espais naturals, amb la possibilitat d'observar i fotografiar fauna, flora, paisatge i patrimoni arquitectònic cultural a través d'un itinerari interpretatiu.

Aquest conveni, que té una vigència de dos anys, posa en valor la bona gestió agrícola que s'està fent a la finca de Sant Miquel en relació a la conservació de la biodiversitat i la recuperació del patrimoni arquitectònic cultural, amb la recent rehabilitació de l'ermita de Sant Miquel del seles XI-XII per part de Torres, com un actiu més de la implementació de la vinya al Pallars Jussà.

La firma de l'acord s'emmarca en la política de conservació del territori que promou l'Ajuntament de Tremp des de l'any 1996, seguint les directrius del pla de desenvolupament integral del municipi. Segons l'alcalde de Tremp, Víctor Orrit, es tracta ''d'una de les estratègies que ha seguit l'Ajuntament de Tremp per complir aquests objectius ha estat la col·laboració amb diferents entitats públiques i privades, propietàries de terrenys i amb una voluntat de conservar: fundacions, entitats naturalistes de caràcter internacional i local, propietaris particulars i, aquesta vegada, amb una empresa de projecció internacional ja arrelada al territori''.

Mostrar formulari de contacte