Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Acord entre els consells judicials andorrà i espanyol per accedir a les bases de dades de jurisprudència

Acord entre els consells judicials andorrà i espanyol per accedir a les bases de dades de jurisprudència

L'addenda al conveni signat al 2015 especifica que la col·laboració entre ambdós sistemes legals inclourà aquest intercanvi
Andorra la Vella
25/02/2020 17:40

El Consell Superior de Justícia d'Andorra i el Consell General del Poder Judicial d'Espanya han acordat l'accés recíproc dels jutges i magistrats a les bases de dades de jurisprudència. Els presidents d'ambdós òrgans, Carlos Lesmes i Enric Casadevall, han signat una addenda que complementa l'acord internacional administratiu subscrit l'any 2015. Aquell acord preveia, entre altres àmbits, l'intercanvi de publicacions amb interès mutu.

Ara, amb la firma de l'addenda, s'especifica que la col·laboració entre ambdós institucions judicials inclourà l'intercanvi documental i jurisdiccional. Les dues parts creuen que aquest intercanvi d'informació pot ser de gran utilitat. A la pràctica, informa l'ACN, els jutges i magistrats que exerceixen a Andorra tindran accés als fons bibliogràfics i jurisprudencials espanyols a través del Centre de Documentació Judicial (CENDOJ) del CGPJ. I recíprocament, els jutges i magistrats espanyols podran accedir als andorrans a través de l'entorn restringit del portal del Consell Superior (www.justicia.ad).

L'acord internacional administratiu signat per ambdues institucions al 2015 establia els mecanismes per regular el nomenament i exercici de funcions jurisdiccionals per part dels jutges i magistrats espanyols que també exercien a Andorra. Incloïa a més a més, la col·laboració en matèria de formació, inspecció i estadística.

Mostrar formulari de contacte