Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Acord entre Endesa i els veïns de la Vall Fosca pels rebuts de la llum

Acord entre Endesa i els veïns de la Vall Fosca pels rebuts de la llum

Els veïns tindran un període de 18 mesos per liquidar els rebuts del 2009 al 2014. El municipi reclama el dret a mantenir les bonificacions pactades l'any 1927 per l'explotació dels recursos locals per generar electricitat

Tècnics d'Endesa, a la Vall Fosca (Foto: ACN)
Tècnics d'Endesa, a la Vall Fosca (Foto: ACN)
04/01/2017 19:40

La companyia Endesa i els veïns de la Vall Fosca han arribat a un acord per evitar talls de llum per impagament de rebuts pendents. L'acord contempla un període de 18 mesos perquè els veïns puguin liquidar els rebuts que van des del juliol del 2009 al desembre del 2014. Aquests pagaments són sense interessos i es poden fer de manera fraccionada.

Pel que fa als rebuts a partir del 2014, estan pendents d'una consulta a la Direcció General de Tributs a Madrid. L'alcalde de la Torre de Capdella, Josep Maria Dalmau, ha explicat a l'ACN que aquest mes de gener el Consistori començarà a liquidar el pendent dels equipaments municipals i enllumenat públic entre altres. L'ajuntament ha destinat al pressupost per al 2017 una partida de 80.000 euros per abonar part del consum elèctric en aquest període.

El municipi de la Torre de Capdella és beneficiari d'un conveni del 1927 en virtut del qual reben subministrament a un preu molt inferior al de les tarifes actuals. La companyia elèctrica i els veïns hauran de negociar el pagament dels rebuts del 2015 i el 2016, un cop obtinguin resposta de la direcció general de Tributs. En aquest sentit, els veïns han denunciat la prepotència de la companyia, que va començar a tallar el subministrament arran d'una sentència malgrat que encara no és ferma.

El problema va néixer perquè els veïns denuncien per erroni el càlcul de l'IVA d'aquestes factures. Els residents van considerar que la companyia l'ha d'aplicar al preu bonificat i no a la tarifa d'últim recurs.

Mostrar formulari de contacte