Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Acord entre FGC i el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals per potenciar l'entorn natural d'estacions de muntanya

Acord entre FGC i el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals per potenciar l'entorn natural d'estacions de muntanya

El programa s'iniciarà a La Molina i Vall de Núria i més endavant s'estendrà als altres complexos del Pirineu gestionats per Ferrocarrils. Entre els objectius hi ha gestionar els boscos de la zona i assolir la neutralitat de carboni
Signatura de l'acord entre FGC i el CREAF per potenciar l'entorn natural de les estacions d'esquí i muntanya
12/04/2022 13:55

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF) han signat un acord de col·laboració per impulsar accions d'avaluació, preservació i promoció del capital natural de l'entorn de les estacions d'esquí i muntanya. Aquest primer conveni inclou La Molina i Vall de Núria. Més endavant s'anirà estenent a la resta d'instal·lacions turístiques que gestiona FGC al Pirineu.

L'acord ha de permetre "conèixer i incrementar els béns i serveis de la natura" que conformen l'anomenat "capital natural", un terme que defineix el conjunt de plantes, animals, aire, aigua, sòls, i minerals d'un entorn concret.

El conveni l'han signat la presidenta de Ferrocarrils, Marta Subirà, i el director del CREAF, Joan Pino. Subirà ha dit que, a més de gestionar les estacions, volen ser "activistes contra el canvi climàtic, una altra gran pandèmia, que requereix aliances i compromisos d'empreses, administracions i societat". De la seva part, Pino ha valorat positivament aquest objectiu d'FGC i assegura que per al CREAF, aquest conveni "és una oportunitat per desplegar metodologies innovadores d'anàlisi i valoració del capital natural, específicament aplicades en territoris tan vulnerables al canvi global com són les àrees de muntanya".

Aquesta és una de les accions de l'Agenda d'Acció Climàtica de Ferrocarrils, que té entre els seus objectius assolir la "neutralitat de carboni" abans de 2030. De moment, els dos anys vinents, s'avaluarà i se seguirà el capital natural de les estacions de La Molina i Vall de Núria i s'hi establirà "els objectius a llarg termini, la temporalitat, els elements sobre els quals cal incidir, els indicadors i les accions a realitzar". Quant a la millora del capital natural, aquest projecte ha de permetre, per exemple, "millorar la qualitat de l'aigua d'aquest entorn, augmentar la biodiversitat o gestionar les masses forestals de forma que augmentin la seva capacitat d'absorbir diòxid de carboni de l'atmosfera".

L'estratègia de la companyia pública inclou d'altres projectes com l'impuls de la transició energètica, la promoció de l'economia circular o adaptar les instal·lacions ferroviàries als efectes del canvi climàtic.

Mostrar formulari de contacte