Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Acord entre FGC i INEFC Pirineus per a la utilització de l'estació de La Molina per part de l'alumnat

Acord entre FGC i INEFC Pirineus per a la utilització de l'estació de La Molina per part de l'alumnat

Els estudiants del grau en CAFE a la Seu d'Urgell podran fer ús de pistes de competició o fer tallers sobre gestió d'estacions de muntanya. L'empresa pública i el centre educatiu preparen un altre conveni, per impulsar projectes d'investigació, recerca i innovació

Presentació de l'acord entre FGC i INEFC-Pirineus per a l'ús de l'estació de La Molina per part dels alumnes
Presentació de l'acord entre FGC i INEFC-Pirineus per a l'ús de l'estació de La Molina per part dels alumnes
07/03/2022 14:45

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC) han signat avui dilluns un acord de col·laboració pel qual l’estació de muntanya de La Molina posa al servei de l’INEFC les seves instal·lacions esportives per a activitats de formació i pràctiques del grau de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport (CAFE) especialitzat en esports de natura, que s'imparteix des d'aquest curs 2021-2022 a la capital de l'Alt Urgell.

L’acord l'han signat la presidenta de Ferrocarrils, Marta Subirà, i el director de l’INEFC, Eduard Inglés, en una reunió al Centre Cultural Les Monges de la Seu d'Urgell, que actualment acull les classes teòriques d'aquests estudis. A l'acte també hi han pres part, entre d'altres, l'alcalde de la Seu, Francesc Viaplana; el vicealcalde urgellenc, Jordi Fàbrega, i el director de La Molina, Xavier Perpinyà

El document estableix les bases perquè l’alumnat d'INEFC Pirineus pugui posar en pràctica, a l’estació de La Molina, els coneixements teòrics adquirits a l’aula. Paral·lelament, tots els estudiants d'INEFC, de qualsevol dels tres centres existents (Barcelona, Lleida i la Seu) tindran una tarifa especial bonificada per accedir a l'estació cerdana i fer-hi activitats vinculades a assignatures de l’àmbit dels esports de neu.

Segons el conveni, La Molina també podrà oferir la utilització dels estadis de competició, a més de tallers de formació en l’àmbit de la gestió i explotació de l’estació de muntanya, tant per als estudiants com per al professorat de l’INEFC. Marta Subirà ha constatat que “avui és un dia important per a l’àrea de Turisme de Ferrocarrils". La presidenta de l'empresa pública subratlla que "aquest conveni posa les instal·lacions de La Molina a disposició dels estudiants d’esports de neu perquè puguin aprendre l’activitat que s’hi desenvolupa i descobrir el seu entorn natural", i valora "que aquesta sensibilització i aprenentatge es puguin fer en col·laboració amb l’INEFC”. A més, Subirà ha dit que “en aquesta setmana del Dia de la Dona, cal destacar la important presència de dones matriculades a aquest grau, gairebé el 50%”. Un fet que celebra perquè, segons assegura, FGC es defineix com a "empresa activista en l’àmbit feminista i de la sostenibilitat, dos elements que encaixen molt bé amb aquests estudis".

De la seva banda, Eduard Inglés ha expressat l'agraïment per aquest acord i ha manifestat que la signatura del conveni “és un pas més per seguir teixint aquesta xarxa d’equipaments i col·laboracions, avui amb les estacions de neu, un element essencial per a la formació en activitats en el medi natural amb la qual s’especialitza l’INEFC Pirineus”.

Amb aquest acord, FGC posa de manifest "el seu compromís vers la cultura i el foment de la pràctica esportiva i en la col·laboració amb la gestió i divulgació de les activitats que promocionen hàbits de vida saludables". Alhora, volen "recolzar la promoció dels estudis de ciències de l’activitat física i l’esport, concretament en l'àmbit dels esports de muntanya".

Difondre la cultura d'esports de muntanya

Paral·lelament, Ferrocarrils i l’INEFC preparen un altre conveni de col·laboració, en aquest cas per impulsar projectes d'investigació, recerca i innovació amb l’objectiu de "garantir una formació de qualitat en l’àmbit dels esports de muntanya, que permeti contribuir al desenvolupament sostenible del territori", i "difondre la cultura dels esports de muntanya i les activitats esportives de turisme actiu en el medi natural, així com la seva pràctica segura i sostenible". Aquestes actuacions es durien a terme des del nou centre INEFC Pirineus ubicat a la Seu d’Urgell i comptant amb l’experiència i trajectòria d’INEFC com a entitat referent en la matèria.

En aquest sentit, des d'FGC han dit que volen aconseguir mitjançant aquestes actuacions "augmentar l’ús dels seus equipaments esportius a les estacions de muntanya en períodes de baixa afluència i impulsar activitats que es desenvolupen a l’entorn de les estacions fora de la temporada d’hivern".

Mostrar formulari de contacte